Gravity Forms is een plugin voor WordPress gebruikers die de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige manier formulieren te ontwerpen en te integreren op je WordPress website. Met behulp van een shortcode kun je deze formulieren overal op je site plaatsen. Dit is bijzonder nuttig voor bedrijven en individuen die klantinformatie willen verzamelen, afspraken willen plannen, enquêtes willen uitvoeren en nog veel meer.

Gravity FormsWat is Gravity Forms?

Hoewel er veel gratis formulier plugins voor WordPress beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld het ook veelgebruikte Contact Form 7, onderscheidt Gravity Forms zich door zijn geavanceerde mogelijkheden en aanpassingsflexibiliteit.

Waarom Gravity Forms?

Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om te investeren in Gravity Forms, vooral als je behoeften verder gaan dan de basis:

  1. Geavanceerde formulierfuncties: Naast de basisformuliervelden biedt Gravity Forms de mogelijkheid om HTML te gebruiken binnen formulieren, meerdere pagina’s te creëren binnen een enkel formulier, en limieten in te stellen voor het aantal inzendingen. Dit maakt het ideaal voor complexe formulieren.
  2. Bestandsuploads: Gebruikers kunnen bestanden uploaden via het formulier, wat handig kan zijn voor aanmeldingen, sollicitaties of andere scenario’s waarbij documentatie vereist is.
  3. Diverse formuliervelden: Gravity Forms ondersteunt een breed scala aan velden, zoals keuzelijsten, radio buttons, en checkboxes, waardoor je een zeer gepersonaliseerd formulier kunt samenstellen dat aan je specifieke behoeften voldoet.
  4. Betalingsintegraties: Een opvallende functie is de mogelijkheid om koppelingen te maken met betaalsystemen zoals iDeal, wat essentieel is voor e-commerce websites of voor diensten die online betalingen vereisen.
  5. Datamanagement: Met Gravity Forms kun je inzendingen eenvoudig omzetten naar artikelen, een overzicht bekijken van alle inzendingen en formulieren exporteren en importeren. Dit zorgt voor een efficiënte gegevensverwerking en -beheer.
  6. Flexibiliteit en schaalbaarheid: Of je nu een eenvoudig contactformulier nodig hebt of een uitgebreid formulier voor aanmeldingen, Gravity Forms biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid om aan diverse eisen te voldoen.
  7. Gebruiksvriendelijkheid: Ondanks zijn geavanceerde functies, is Gravity Forms ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn. Dit betekent dat je geen technische expert hoeft te zijn om professioneel ogende formulieren te maken.

Beste WordPress formulieren plugin

De initiële kosten van Gravity Forms hoger kunnen zijn dan die van gratis plugins, biedt het een niveau van functionaliteit en aanpassingsvermogen dat essentieel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar meer dan een standaardformulier.

Door te investeren in Gravity Forms, kun je de interactie met je websitebezoekers aanzienlijk verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot betere klantbetrokkenheid en -tevredenheid. Als je nieuwsgierig bent geworden dan kan je ook hier een demo uitproberen.

Voor verdere uitleg hebben wij een artikel geschreven.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.