Een Gravity Forms shortcode is een stukje tekst/code dat je in WordPress kunt gebruiken om een formulier gemaakt met Gravity Forms te embedden (of in te sluiten) op een pagina of bericht. Met behulp van deze shortcode kan je gemakkelijk een specifiek formulier plaatsen waar je maar wilt op je website, zonder dat je hoeft te programmeren.

Gravity Forms shortcode

gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"

– `id`: Het unieke ID van het formulier dat je wilt tonen.
– `title`: Of je de titel van het formulier wilt tonen (`true`) of verbergen (`false`).
– `description`: Of je de beschrijving van het formulier wilt tonen (`true`) of verbergen (`false`).
– `ajax`: Of je Ajax wilt gebruiken voor het indienen van het formulier (`true`) of niet (`false`). Ajax zorgt ervoor dat het formulier wordt verwerkt zonder de pagina opnieuw te laden.

Vergeet geen [ en ] toe te voegen, anders heb je geen WordPress shortcode.

Shortcode aanpassen

Je kunt de shortcode aanpassen aan jouw specifieke behoeften door de verschillende parameters te wijzigen. Deze shortcode plaats je dan in een bericht, pagina of widget op je WordPress site.

Als je een shortcode wilt genereren kan dit ook vanuit het formulier wat je aan het bewerken bent in de plugin. bovenin heb je de optie om een shortcode bij insluiten te kopiëren.

Als je alle shortcodes van Gravity Forms wilt lezen die vind je hier.

Geen shortcode gebruiken?

Als je gebruik maakt van de Gutenberg editor of een andere pagebuilder kun je vaak ook een formulier invoegen door een blok in te voegen en het juiste formulier te kiezen. Je hoeft dan geen shortcode te gebruiken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.