Hoe Maak je WebP Afbeeldingen?

WebP is een moderne afbeeldingsindeling die door Google is ontwikkeld. Het biedt superieure compressie voor afbeeldingen op het web, waardoor ze sneller laden zonder significant kwaliteitsverlies. Deze kenmerken maken van WebP een uitstekende keuze voor het optimaliseren van de prestaties van je website. Maar hoe maak je een WebP-afbeelding? In dit artikel nemen we je mee door het proces, stap voor stap.

 1. Kies je afbeelding
  Het eerste wat je nodig hebt, is natuurlijk een afbeelding die je wilt omzetten naar het WebP-formaat. Dit kan een JPEG, PNG, GIF of een ander gangbaar beeldformaat zijn.
 2. Download een conversietool
  Er zijn verschillende tools beschikbaar om afbeeldingen naar WebP te converteren. Een van de meest populaire is de officiƫle WebP Converter van Google, die beschikbaar is voor zowel Windows als macOS. Er zijn ook online tools, zoals Squoosh, die je in je browser kunt gebruiken zonder iets te hoeven downloaden.
 3. Converteer de afbeelding
  Open de converter, selecteer je afbeelding en kies de gewenste instellingen. Je kunt de kwaliteit en de bestandsgrootte van de output aanpassen om de beste balans tussen kwaliteit en snelheid te vinden. Klik vervolgens op “Convert” of “Save” om de afbeelding te converteren en op te slaan in het WebP-formaat.
 4. Implementeer de WebP afbeelding
  Nu je afbeelding is geconverteerd, kun je deze uploaden naar je website. Het is belangrijk om te weten dat niet alle browsers WebP ondersteunen, dus het is een goed idee om een fallback in te stellen voor browsers die het formaat niet ondersteunen. Dit kan meestal worden gedaan door in je HTML-code eerst de WebP-afbeelding op te geven en vervolgens de oorspronkelijke afbeelding als fallback.

Het gebruik van WebP-afbeeldingen kan een aanzienlijke impact hebben op de laadsnelheid van je website en de algemene gebruikerservaring verbeteren. Hoewel het proces van het maken van WebP-afbeeldingen een extra stap vereist in je workflow, kunnen de voordelen van deze moderne afbeeldingsindeling de moeite waard zijn. Met deze stap-voor-stap gids heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen met het maken van je eigen WebP-afbeeldingen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.