WordPress updates

Het regelmatig updaten van WordPress, inclusief thema’s en plugins, is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van je website. Updates kunnen verbeteringen, nieuwe functies en vooral beveiligingspatches bevatten.

Frequentie van updates

Bij een onderhoudscontract worden de websites en webshops van onze klanten meestal dagelijks geüpdatet. Deze frequentie zorgt ervoor dat de website altijd draait op de meest recente en veilige versie.

Voorzichtigheid bij updates

Hoewel regelmatig updaten belangrijk is, kan het soms verstandig zijn om niet direct elke nieuwe update te installeren. Het is belangrijk om het volgende in overweging te nemen:

  1. Type Update:
    • Feature updates: Updates die nieuwe functies introduceren zijn niet altijd direct noodzakelijk. Het kan verstandig zijn om te wachten, vooral als deze functies niet direct relevant zijn voor je website.
    • Beveiligingsupdates: Updates die beveiligingsproblemen aanpakken, moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Deze updates beschermen je website tegen nieuwe kwetsbaarheden.
  2. Compatibiliteit: Sommige updates kunnen problemen veroorzaken met bestaande plugins of thema’s. Het is belangrijk om te controleren of de update compatibel is met je huidige configuratie.
  3. Back-ups: Voordat je een update doorvoert, zorg altijd voor een recente back-up van je website. Dit garandeert dat je terug kunt gaan naar een werkende versie van je website, mocht er iets misgaan tijdens de update.

Automatische updates

WordPress biedt de optie voor automatische updates. Dit kan een handige functie zijn voor kleinere websites, maar voor complexere sites is het aan te raden om updates handmatig door te voeren. Dit geeft je meer controle over wanneer en hoe updates gebeuren.

Het regelmatig updaten van WordPress is belangrijk, maar het is even belangrijk om voorzichtig te zijn met hoe en wanneer je updates doorvoert. Overweeg het type update, test compatibiliteit, en zorg altijd voor een recente back-up.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.