Met Rank Math SEO kun je eenvoudig schema markup en rich snippets toevoegen aan je website. Hier zijn de stappen om schema markup in te stellen met Rank Math SEO:

 1. Log in op je WordPress-dashboard.
 2. Ga naar de zijbalk en klik op ‘Rank Math’ om het dashboard van de plugin te openen.
 3. Klik op ‘Dashboard’ in het menu aan de linkerkant.
 4. Zoek naar de ‘Schema (Structured Data)’-module en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Als deze niet is ingeschakeld, schakel hem dan in en klik op ‘Save Changes’ (Wijzigingen opslaan).
 5. Ga nu naar een bestaand bericht of pagina, of maak een nieuw bericht of pagina aan.
 6. Scroll naar beneden naar het Rank Math SEO-metabox onder de content editor.
 7. Klik op het tabblad ‘Schema’ in het Rank Math SEO-metabox.
 8. Klik op de knop ‘Schema Type’ (Schematype) om een schema type te selecteren uit de beschikbare opties (bijv. Artikel, Recept, Product, etc.).
 9. Nadat je een schema type hebt geselecteerd, verschijnen er aanvullende velden en instellingen die relevant zijn voor het geselecteerde schema type. Vul de benodigde informatie in en pas de instellingen naar wens aan.
 10. Klik op ‘Save for this Post’ (Opslaan voor dit bericht) of ‘Save as Default for [Post Type]’ (Opslaan als standaard voor [berichttype]), afhankelijk van je voorkeur. Als je kiest voor ‘Save as Default for [Post Type]’, wordt het geselecteerde schema type automatisch toegepast op alle bestaande en toekomstige berichten of pagina’s van hetzelfde type.
 11. Update of publiceer je bericht of pagina om de wijzigingen op te slaan.

Rank Math SEO voegt nu automatisch schema markup toe aan je bericht of pagina op basis van de geselecteerde schema type en ingevoerde gegevens. Zoekmachines zoals Google zullen deze schema markup gebruiken om rich snippets in de zoekresultaten weer te geven.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.