De login pagina van een standaard WordPress installatie is altijd te vinden via /wp-login.php. Deze pagina wordt veelvuldig bezocht door hackers om te proberen in te loggen. Dit kan een belasting op je hosting opleveren die niet nodig is. Het is eenvoudig op te lossen door de beveiliging van je website te verbeteren door de inlog url te wijzigen in een andere url.

Inlog url van WordPress aanpassen

Je kunt hiervoor gemakkelijk gebruik maken van de gratis WPS Hide Login WordPress plugin. Meer opties dan het aanpassen van de inlog url heeft deze plugin niet.

Om de veiligheid van je website te verbeteren kun je de url aanpassen. Hiervoor kun je gebruik maken van de gratis WPS Hide Login plugin. Meer dan het instellen van een andere url is er niet qua instellingen van deze plugin.

WPS Hide Login plugin

Mocht je ooit de inlog url vergeten zijn, schakel dan de WPS Hide Login WordPress plugin via FTP uit. Een alternatief is de Perfmatters plugin of WordFence. Mocht je één van beiden gebruiken dan heb je daarin de optie om de inlog url van WordPress aan te passen.

WPS Hide Login

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.