Toon korting in euro’s voor meer conversie

Ben je een webshop ondernemer die regelmatig kortingen aanbiedt en veel producten verkoopt met een prijs onder de 100 euro? Dan is er een eenvoudige regel die je kunt volgen om je klanten beter van dienst te zijn. Als je een korting aanbiedt op een product dat minder dan 100 euro kost, is het raadzaam om de korting uit te drukken in concrete eurobedragen. Echter, wanneer je te maken hebt met producten die boven de 100 euro geprijsd zijn, is het effectiever om de korting in procenten weer te geven.

Waarom is dit belangrijk? Stel je eens voor dat je zelf online aan het winkelen bent en een product van 49,95 euro wilt kopen. Wat zou je dan liever zien? Dat je 25% korting krijgt of dat je direct ziet dat je 12,50 euro bespaart? Uit onderzoek blijkt dat het tonen van korting in concrete eurobedragen de conversie in je webshop aanzienlijk kan verbeteren. Dit geldt uiteraard ook voor fysieke winkels, mocht je die exploiteren. Het belangrijkste hierbij is dat je klanten niet hoeven te rekenen om te begrijpen hoeveel korting ze ontvangen.

Als je gebruikmaakt van kortingscodes om bijvoorbeeld via nieuwsbrieven of sociale media potentiƫle klanten te bereiken, dan is het sterk aan te raden om vanaf nu, als je dat nog niet doet, eurobedragen te gebruiken in plaats van alleen percentages.

De psychologie achter korting in euro’s

Waarom heeft het tonen van korting in concrete eurobedragen zo’n positief effect op de conversie? Dit heeft te maken met de psychologie van consumenten. Mensen zijn vaak geneigd om te denken in concrete getallen. Wanneer ze een product zien met een prijsverlaging van bijvoorbeeld 12,50 euro, kunnen ze meteen begrijpen hoeveel geld ze besparen.

Bovendien geeft het aanbieden van korting in euro’s een gevoel van direct voordeel. Klanten hoeven niet te berekenen hoeveel ze zouden besparen bij een percentagekorting, wat soms ingewikkeld kan zijn, vooral als er meerdere producten in het winkelwagentje zitten.

De praktijk

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe je deze benadering kunt toepassen in je webshop. Stel dat je een online elektronicawinkel hebt en je adverteert een korting op een smartphone die oorspronkelijk 499,99 euro kost. In plaats van te zeggen dat klanten 10% korting krijgen, kun je de korting in concrete euro’s communiceren: “Bespaar nu 50 euro op deze smartphone!” Dit maakt het voor potentiĆ«le kopers veel aantrekkelijker en duidelijker.

In een tijd waarin e-commerce bloeit en concurrentie hevig is, is het belangrijk om elke kans te benutten om de conversie in je webshop te verbeteren. Een eenvoudige maar krachtige strategie is om korting in euro’s te tonen voor producten met een prijs onder de 100 euro. Hiermee maak je het je klanten gemakkelijk, verhoog je de transparantie en stimuleer je hen om sneller tot aankoop over te gaan. Of je nu online of offline zaken doet, deze aanpak kan een aanzienlijk verschil maken in je verkoopresultaten.

Dus, als je nog niet begonnen bent met het gebruik van eurobedragen bij kortingen, is dit het moment om deze strategie te omarmen en je conversie te verhogen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.