We merken vaak dat het voor cursisten op LearnDash leeromgevingen gemakkelijk is om de context van een cursus te verliezen en verstrikt te raken in omvangrijke cursussen en dat ze om deze reden afhaken.

Breadcrumbs zijn een geweldige en eenvoudige manier om houvast aan deze bezoekers te bieden en een reeks links naar andere niveaus van een LearnDash cursus. Alleen veel thema’s snappen de opbouw van LearnDash niet en daarom is het genereren van een goed broodkruimelpad lastiger.

Breadcrumbs Uncanny Toolkit

UncannyUncanny Toolkit heeft hiervoor de oplossing: Breadcrumbs Je voegt de breadcrumbs toe waar jij wilt in bijvoorbeeld een element in Generatepress met deze shortcode:

[uo_breadcrumbs]

Activeer de Breadcrumb links-module op de instellingenpagina van de Uncanny Toolkit van je WordPress website. Eenmaal geactiveerd, kun je de

[uo_breadcrumbs]

shortcode gebruiken op elke pagina, bericht of widget om een set breadcrumbs weer te geven die LearnDash (en WooCommerce) herkennen.

Als je breadcrumbs in je thema wilt opnemen, zoals in sjablonen voor kopteksten, voeg dan <uo_breadcrumbs()> toe aan het bijbehorende PHP-bestand.

De plugin vind je hier in de WordPress repository.

Uncanny Toolkit for LearnDash

Breadcrumbs formaat

Standaard worden breadcrumbs voor LearnDash weergegeven in het volgende formaat: Home > (Cursus Archiefpagina) > (Cursusnaam) > (Lesnaam) > (Onderwerpnaam).

Omdat de meeste LearnDash-gebruikers de voorkeur geven aan een dashboard (zoals een pagina met een profiel shortcode, cursusrooster of iets aangepasts), hebben we velden toegevoegd in het instellingenpaneel voor deze module die je toestaan om de dashboardpagina naam te definiƫren, evenals de te gebruiken pagina.

Wanneer deze 2 waarden zijn ingesteld, zal het dashboard de cursus archiefpagina vervangen in de breadcrumb links. Je kunt ook de scheidingsteken in de instellingen wijzigen (en zelfs HTML opnemen als je Font Awesome of iets dergelijks wilt gebruiken).

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.