Wat is MultilingualPress?

MultilingualPress is een krachtige betaalde WordPress plugin ontworpen voor WordPress Multisite-netwerken die gebruikers in staat stelt meerdere taalversies van websites te creëren en beheren. Deze plugin benut de kracht van WordPress Multisite door elke taal op een aparte site binnen het netwerk te plaatsen. Hierdoor kunnen gebruikers elke taalsite afzonderlijk optimaliseren zonder dat de prestaties van andere sites binnen het netwerk worden beïnvloed.

Hoe werkt MultilingualPress?

MultilingualPress koppelt verschillende sites binnen een Multisite-netwerk aan elkaar op basis van taal. Hierdoor kun je eenvoudig vertalingen beheren en implementeren over verschillende contenttypes heen, zoals pagina’s, berichten, en zelfs custom post types. Elke taalversie van je website wordt gehost als een aparte site binnen het netwerk, waardoor je volledige controle hebt over de SEO-instellingen en andere specifieke configuraties per taal.

Voordelen van MultilingualPress

  1. Prestatie: Omdat elke taal op een afzonderlijke site draait, heeft de vertaling geen invloed op de snelheid of prestaties van de andere WordPress websites binnen het netwerk.
  2. SEO-voordelen: Je kunt SEO-strategieën toepassen specifiek afgestemd op elk taalgebied, waardoor je beter kunt scoren in lokale zoekresultaten. Dit is mogelijk omdat elke site zijn eigen URL-structuur heeft.
  3. Flexibiliteit: Beheerders kunnen WordPress plugins en WordPress thema’s per website activeren, waardoor je meer maatwerk en flexibiliteit hebt in hoe elke taalsite wordt vormgegeven en functioneert.
  4. Gebruiksgemak: Door de native ondersteuning van WordPress Multisite is het beheren van meerdere talen via MultilingualPress relatief eenvoudig en geïntegreerd binnen de bekende WordPress-omgeving.

Installatie en Configuratie

Het installeren en configureren van MultilingualPress gebeurt als volgt:

  1. Installatie: Installeer de plugin via het WordPress ‘Netwerkbeheer’ dashboard. Ga naar ‘Plugins’ > ‘Nieuwe toevoegen’ en upload het ZIP bestand. Installeer en activeer de plugin voor het netwerk.
  2. Taalinstellingen configureren: Ga na activatie naar ‘Sites’ in je netwerkbeheer en stel de gewenste taal in voor elke site binnen je netwerk.
  3. Verbind de sites: Gebruik MultilingualPress om relaties tussen de sites te creëren. Dit stelt je in staat om content te synchroniseren en vertalingen efficiënt te beheren.

MultilingualPress is een uitstekende keuze voor het beheer van meertalige websites binnen een WordPress Multisite-netwerk. Als je meer hierover wilt weten verwijzen we je graag naar hun eigen website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.