Wat is een WordPress multisite?

Simpel gezegd is een multisite een netwerk van verschillende WordPress websites die aan elkaar gekoppeld zijn. Je logt in als beheerder op één WordPress dashboard en navigeert vanuit dat dashboard naar de verschillende websites.

Een voorbeeld van een multisite vind je hier: Accountant Apeldoorn. Je ziet hier aan de voorkant als bezoeker helemaal niets van maar er hangen meerdere soortgelijke websites aan deze website.

Waarom een WordPress multisite?

Een voorbeeld is als je een aantal gelijke websites hebt qua plugins. Je hoeft in een multisite maar één keer de WordPress plugins te installeren en beheert ze centraal in het dashboard. Het scheelt je hosting en onderhoudskosten voor WordPress onderhoud.

Mocht je verschillende WordPresss thema’s willen gebruiken dan is dit heel goed mogelijk, je kunt per subsite een thema activeren. Ook plugins kun je per subsite aan of uitzetten.

Gebruikers kun je activeren per subsite. Een beheerder van website A heeft dus niet automatisch toegang tot website B.

Wanneer een WordPress multisite?

Wanneer adviseren wij gebruik te maken van een multisite? Hier zijn verschillende scenario’s voor. Een voorbeeld is een website in meerdere talen. Multisite gecombineerd met Multilingualpress is wat ons betreft de beste optie voor meertaligheid in WordPress.

Daarnaast hebben wij een aantal webshops die in meerdere talen actief zijn ook in multisite configuraties staan. Gecombineerd met bijvoorbeeld de WooMultistore plugin is dit een ideale combinatie voor hoge snelheid en performance zonder het overzicht te verliezen.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.