1: Maatwerk WordPress thema is duurder

Voor niet iedereen zal gelden dat dit direct een nadeel is, maar de kosten van een maatwerk WordPress thema zijn vele malen hoger dan een standaard thema. De reden hiervoor is eenvoudig: het is veel meer werk om een WordPress website te bouwen vanaf scratch dan te starten met een basisontwerp dat je aanpast.

2: Beheer is niet eenvoudig

Een ander nadeel kan zijn dat wanneer je zelf de website wilt beheren, dit niet eenvoudig is. Wij vermelden hier wel bij dat het afhankelijk is van hoe de website opgebouwd is. Maar echt eenvoudig gaat het niet worden om jouw website op maat zelf te beheren. Het kan natuurlijk een keuze zijn om dit te accepteren en alles wat er op de website aangepast moet worden uit te besteden aan het webdesignbureau dat jouw website gebouwd heeft.

3: Afhankelijk van de webdesigner

Je bent dus in principe overgeleverd aan het WordPress agency dat je website gemaakt heeft. Dit hoeft niet direct een nadeel te zijn, maar mogelijk gaat het in de toekomst wel voor problemen zorgen. Neem het in ieder geval mee in je overweging bij het laten bouwen van een nieuwe WordPress website.

4: Risico wanneer je thema niet wordt bijgewerkt

WordPress is constant in ontwikkeling. Als jouw thema gebouwd is zal deze bepaalde functies van WordPress aanroepen. Op de langere termijn kun je problemen krijgen als jouw WordPress thema op maat niet bijgewerkt wordt.
In het geval van een webshop met WooCommerce is de kans hierop nog groter, aangezien alle templates voor de shop apart opgebouwd zijn bij een thema op maat. Als de webdesigner WordPress onderhoud aanbiedt dan kan dit een extra motivatie om deze optie af te nemen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.