Er kleven ook nadelen aan WordPress thema’s van Themeforest (er zijn overigens nog meer thema-marktplaatsen, maar deze gebruiken wij niet dus daar hebben wij geen mening over). Wat zijn die nadelen dan?

1: Gigantisch veel keuze

Het begint met de keuze van een thema. Op het moment van schrijven van deze blog staan er in totaal meer dan 17000 templates online die je kunt kopen. Lees hier meer over het kiezen van een goed thema. Als je een thema kiest dat geen goede recensies heeft of lang geleden ge├╝pdatet is, dan is de kans aanwezig dat je een slechte website gaat bouwen.

2: Support soms onder de maat

De support bij een Themeforest thema kan ook wisselend zijn. Stel voordat je het thema koopt alvast een paar vragen en kijk hoe hier op gereageerd wordt. Zoek ook vooraf uit hoe de support geregeld is. Er zijn genoeg themamakers die zeer slechte support leveren. Of ze verwijzen alles naar ‘maatwerk aanpassingen’ en zijn daarvoor in te huren of ze reageren ├╝berhaupt niet op je vragen. Weeg voor jezelf dus af hoe belangrijk support voor jou is bij een thema.

3: Laadtijd, vooral door bepaalde onderdelen

We schreven bij de voordelen van een maatwerk thema al over clean code. Wat houdt dit in? Er wordt geen overbodige code geladen waardoor in theorie je website sneller zou kunnen laden. Zeker de thema’s die gebruik maken van Visual Composer of bijvoorbeeld Revolution Slider zijn zeker niet geoptimaliseerd voor snelheid. Meer over de snelheidsvergelijking vind je in de conclusie terug.

4: Thema-ontwikkelaar stopt ermee

Als laatste zou het een nadeel kunnen zijn dat het thema stopt met ontwikkelen. Wij hebben dit een aantal keren meegemaakt bij websites die wij overgenomen hebben, de makers van het thema bestonden niet meer. Dan komt het toch aan op zelf een thema aan gaan passen en dat kost tijd en dus geld. Als je kiest voor een thema dat al meerdere jaren bestaat, zoals Avada of Flatsome, dan is de kans hierop minimaal. Wij vinden dat dit wel iets is om mee te nemen in je overweging.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.