Optimize Images melding in GTMetrix

Ook deze optie is in 2020 verplaatst naar het tabblad structuur en vaak pas zichtbaar na het aanklikken van ‘view all audits’. Als hier veel opties staan dan worden wij stiekem een beetje blij. Dit betekent namelijk dat er veel te verbeteren is met relatief weinig inspanning. Ondanks dat je de foto’s voor het web vanuit Photoshop opslaat met een stevige compressie van bijvoorbeeld 70%, krijg je alsnog deze melding.

Hoe los je het op? Dat is relatief simpel. Er staat namelijk een geoptimaliseerde link achter het ‘verkeerde’ bestand. Klik op de link, sla het bestand op (vergeet niet de extra toegevoegde tekst na de _ te verwijderen) en upload het bestand weer naar de aangegeven folder via FTP. Met deze beschreven methode is deze melding in het geheel weg te werken.

Wil je jouw afbeeldingen nog verder optimaliseren? Maak dan gebruik van webP afbeeldingen. Dit is een modern bestandsformaat dat door de meeste browsers ondersteund wordt. De Litespeed Cache plugin kan bijvoorbeeld automatisch webP images maken, ook WPRocket bied mogelijkheden om WebP afbeeldingen te verwerken. Maar het kan bijvoorbeeld ook met de Shortpixel plugin.

Lees alles over GTmetrix.com in deze blog over website speedtesten