ShortPixel is een WordPress plugin die ontworpen is om afbeeldingen op je website te optimaliseren en te comprimeren.

ShortPixel WordPress plugin

Het doel van deze plugin is om de bestandsgrootte van afbeeldingen te verkleinen zonder een merkbaar verlies van kwaliteit, wat resulteert in snellere laadtijden en verbeterde websiteprestaties – beide zijn cruciaal voor een goede gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie (WordPress SEO).

Afbeeldingen comprimeren met ShortPixel

ShortpixelShortPixel biedt verschillende compressiemodi, waaronder lossy, lossless, en glossy, die elk geschikt zijn voor verschillende soorten websites en behoeften.

Bij installatie kan de plugin automatisch nieuwe afbeeldingen optimaliseren zodra deze worden geĆ¼pload, en biedt het ook de mogelijkheid om bestaande afbeeldingen in bulk te optimaliseren. Naast traditionele formaten zoals JPG en PNG, kan ShortPixel ook GIF’s en PDF-bestanden verwerken, en biedt het de optie om afbeeldingen naar het WebP-formaat te converteren, een modern formaat dat betere compressie biedt.

De compressie wordt uitgevoerd op de servers van ShortPixel, wat betekent dat het geen extra belasting vormt voor de server van je eigen website.

WebP afbeeldingen met ShortPixel

Naast het comprimeren kan ShortPixel je afbeeldingen ook omzetten in WebP formaat. Dit is een gecomprimeerde afbeelding zonder kwaliteitsverlies. Afhankelijk van je hosting kan er ook een webp afbeelding geladen worden bij het laden van een webpagina.

Wat kost ShortPixel?

ShortPixel is beschikbaar in zowel gratis als betaalde abonnementen, waarbij het gratis plan een beperkt aantal maandelijkse credits biedt en de betaalde plannen geschikt zijn voor websites met veel afbeeldingen. Veel WordPress agencies hebben een onbeperkte licentie, check dit voordat je zelf aanschaft!

Bekijk de website van ShortPixel

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.