“Pagina met omleiding” is een melding in Google Search Console (GSC) die aangeeft dat een bepaalde pagina op uw website een omleiding bevat. Omleidingen zijn instructies die bezoekers en zoekmachines van de ene URL naar een andere sturen, meestal wanneer de inhoud van een pagina is verplaatst of de URL-structuur van een website is gewijzigd.

Soorten omleidingen in WordPress

Er zijn verschillende soorten omleidingen, maar de meest voorkomende zijn:

  1. 301-omleiding (permanente omleiding): Dit type omleiding geeft aan dat de oorspronkelijke pagina permanent is verplaatst naar een nieuwe URL. Dit is de meest SEO-vriendelijke optie omdat het de meeste linkwaarde doorstuurt naar de nieuwe pagina.
  2. 302-omleiding (tijdelijke omleiding): Dit type omleiding geeft aan dat de oorspronkelijke pagina tijdelijk is verplaatst naar een nieuwe URL. Deze omleiding is geschikt voor situaties waarin de inhoud slechts tijdelijk ergens anders beschikbaar is, zoals tijdens onderhoud of een tijdelijke promotie.

Als u een “Pagina met omleiding”-melding ziet in GSC, is het belangrijk om na te gaan of de omleiding ook daadwerkelijk gewenst is of dat deze opgelost moet worden.