De “Password Strength Meter” in WordPress is een hulpmiddel dat gebruikers helpt bij het bepalen van de sterkte van hun wachtwoorden. Het is een belangrijk onderdeel van de beveiliging binnen WordPress, omdat sterke wachtwoorden essentieel zijn voor het beschermen van websites tegen ongeautoriseerde toegang en beveiligingsinbreuken.

Password Strength Meter WordPress

Wanneer je een nieuw wachtwoord instelt of wijzigt in WordPress, bijvoorbeeld tijdens het aanmaken van een nieuwe gebruiker of het veranderen van je eigen wachtwoord, geeft de Password Strength Meter visuele feedback over de sterkte van het wachtwoord dat je hebt ingevoerd.

De meter beoordeelt het wachtwoord op basis van verschillende criteria, zoals lengte, complexiteit (gebruik van hoofdletters, kleine letters, cijfers, en speciale tekens) en voorspelbaarheid (gebruik van veelvoorkomende wachtwoorden of patronen).

Verschillende niveaus

  • Zeer zwak: Het wachtwoord is erg eenvoudig of kort en biedt zeer weinig beveiliging.
  • Zwak: Beter dan zeer zwak, maar nog steeds gemakkelijk te raden of te kraken.
  • Gemiddeld: Een redelijk niveau van veiligheid, maar kan nog steeds verbeterd worden.
  • Sterk: Een goed wachtwoord dat moeilijk te raden is en een hoge mate van beveiliging biedt.
  • Zeer sterk: Een zeer veilig wachtwoord, vaak een combinatie van vele verschillende soorten tekens en van aanzienlijke lengte.

Het doel van de Password Strength Meter is om gebruikers aan te moedigen sterkere wachtwoorden te kiezen, wat de algehele veiligheid van de WordPress-site ten goede komt.

Password Strength Meter uitschakelen

Voeg deze snippet toe aan functions.php van je thema of de Code Snippets plugin. Hiermee schakel je de password strength meter helemaal uit.

**
* Remove password strength check.
*/
function lamper_remove_password_strength() {
wp_dequeue_script( 'wc-password-strength-meter' );
}
add_action( 'wp_print_scripts', 'lamper_remove_password_strength', 10 );

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.