Wat is een Pinterest Verified Account?

Een Pinterest Verified Account, of een geverifieerd account op Pinterest, is een status die wordt toegekend aan Pinterest-accounts om hun authenticiteit te bevestigen. Dit wordt vaak aangegeven door een blauw vinkje naast de accountnaam, vergelijkbaar met verificatiesystemen op andere sociale mediaplatforms zoals X of Instagram.

Het hebben van een geverifieerd account verhoogt niet alleen de geloofwaardigheid van je merk of bedrijf op Pinterest, maar kan ook helpen bij het vergroten van je bereik en het verbeteren van de betrokkenheid van je publiek.

Hoe een Pinterest Verified Account krijgen?

Het verkrijgen van een geverifieerd account op Pinterest vereist een paar stappen die zich richten op het valideren van je identiteit en het bewijzen van de populariteit van je account. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een verificatiebadge te verkrijgen:

  1. Claim je website: De eerste stap in het verificatieproces is het claimen van je officiële website op je Pinterest-profiel. Dit kan worden gedaan door een klein stukje code toe te voegen aan je website of door een HTML-bestand te uploaden. Door je website te claimen, laat je zien dat je een legitieme vertegenwoordiger bent van je online aanwezigheid.
  2. Consistentie in branding: Zorg ervoor dat je Pinterest-profiel consistent is met je andere sociale media-accounts en je officiële WordPress website in termen van branding en inhoud. Dit omvat het gebruik van vergelijkbare profielfoto’s, dezelfde bedrijfsnaam, en overeenkomende beschrijvingen.
  3. Actieve participatie: Pinterest geeft de voorkeur aan actieve accounts voor verificatie. Regelmatig pinnen en betrokken raken bij de Pinterest-gemeenschap door middel van likes, reacties en het delen van pins kan helpen om je account als waardevol te markeren.
  4. Contact opnemen met Pinterest: Na het voldoen aan de bovenstaande criteria, kun je contact opnemen met Pinterest voor verificatie via hun officiële ondersteuningskanalen. Je kunt dit doen via het helpcentrum van Pinterest, waar je een aanvraag voor verificatie kunt indienen.

Hoewel er geen garantie is dat je aanvraag voor een verificatiebadge zal worden goedgekeurd, zal het volgen van deze stappen je kansen aanzienlijk verbeteren. Verificatie op Pinterest kan een krachtige manier zijn om je online aanwezigheid te versterken en een betrouwbaarder imago op te bouwen bij je doelgroep.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.