Really Simple SSL is een veelgebruikte WordPress plugin die ontworpen is om het proces van het implementeren van een SSL-certificaat op je website te vereenvoudigen. SSL-certificaten zijn cruciaal voor de beveiliging van een website, omdat ze ervoor zorgen dat alle gegevens die tussen de server en de gebruikers worden verzonden, versleuteld zijn. Dit is vooral belangrijk voor websites die gevoelige informatie verwerken, zoals webshops en online diensten.

Als je de hosting van je website goed ingesteld hebt is deze plugin overbodig!

Really Simple SSL

Na de installatie detecteert Really Simple SSL automatisch je instellingen en past deze aan om te zorgen dat je website via een beveiligde HTTPS-verbinding beschikbaar is. Dit omvat het omleiden van alle inkomende verzoeken naar de HTTPS-versie van je website en het updaten van de URL’s in de content om te zorgen dat ze gebruik maken van HTTPS. Dit helpt om ‘mixed content’-fouten te voorkomen, waarbij sommige elementen van je website nog steeds via een onbeveiligde HTTP-verbinding worden geladen.

Voordat je Really Simple SSL kunt gebruiken, moet je eerst een SSL certificaat voor je website hebben. Dit certificaat kun je verkrijgen via je hostingprovider of een externe certificaatautoriteit. Veel hostingproviders bieden tegenwoordig gratis SSL-certificaten aan via Let’s Encrypt, een populaire certificaatautoriteit.

Installatie en configuratie

De installatie van Really Simple SSL is eenvoudig: je installeert de plugin via het WordPress-dashboard en activeert deze. De plugin begint dan met het scannen van je site en voert de nodige aanpassingen uit. Het is belangrijk om na de activatie van de plugin je website grondig te testen om te zorgen dat alles correct functioneert.

Really Simple SSL

Really Simple SSL voordelen

  • Gebruiksgemak: De plugin vereenvoudigt een technisch proces dat anders complex kan zijn, vooral voor beginners.
  • Verbeterde beveiliging: Door de overstap naar HTTPS, verbetert de algehele veiligheid van je website.
  • SEO-voordelen: Google geeft de voorkeur aan websites die HTTPS gebruiken, wat kan leiden tot een betere ranking in zoekresultaten.
  • Gebruikersvertrouwen: Een HTTPS-verbinding geeft bezoekers meer vertrouwen in de veiligheid van je website.

Really Simple SSL is een handige tool voor website-eigenaren die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun site te beveiligen met SSL. Het vereenvoudigt het proces aanzienlijk en zorgt voor een veiligere en meer betrouwbare online aanwezigheid. Maar nogmaals, als je hosting goed ingesteld is dan is deze plugin niet nodig!

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.