Salt keys van WordPress

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe WordPress de veiligheid van gegevens zoals wachtwoorden waarborgt, dan moet je zeker bekend raken met salt keys. Deze zogenaamde ‘salts’ en ‘keys’ zijn reeksen willekeurige tekens die als extra laag van beveiliging dienen. Ze zijn opgeslagen in het wp-config.php bestand van je WordPress website. In dit artikel leer je meer over wat salt keys zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze kunt beheren.

Wat zijn salt keys?

Salt keys zijn willekeurige en unieke tekens die worden gebruikt om extra beveiliging toe te voegen aan informatie die moet worden beschermd, zoals wachtwoorden. Door salts aan gegevens toe te voegen voordat ze worden geëncrypteerd, maken ze het veel moeilijker voor kwaadwillenden om deze gegevens te kraken.

Salt keys

Waarom zijn salt keys belangrijk

Salt keys helpen om je ook om je WordPress webshop veiliger te maken. Ze beschermen tegen aanvallen zoals brute-force en dictionary attacks door de complexiteit van de te kraken data te verhogen. Dit is van cruciaal belang omdat websites constant worden bedreigd door verschillende soorten van cyberaanvallen.

WP Salts

De salt keys van WordPress zijn opgeslagen in het wp-config.php bestand, dat zich in de rootdirectory van je WordPress installatie bevindt. Dit is hetzelfde bestand dat ook andere belangrijke configuratie-instellingen van je website bevat.

Hoe salt keys te wijzigen?

Om de saltkeys te wijzigen, heb je toegang nodig tot het wp-config.php bestand, wat je kunt doen via een FTP-client of via de bestandsbeheerder van je hostingpaneel. Eenmaal in het bestand, zoek je naar de sectie die de saltkeys bevat en vervang je de bestaande waarden. WordPress.org biedt een handige salt key generator om nieuwe, sterke salt keys te creëren.

Veiligheidsmaatregelen

Voordat je wijzigingen aanbrengt aan je wp-config.php bestand, is het sterk aanbevolen om een volledige back-up van je website te maken. Een fout in dit belangrijke bestand kan je hele website onbereikbaar maken.

Salt keys zijn een belangrijk onderdeel van de WordPress veiligheid. Ze zijn opgeslagen in het wp-config.php bestand en het beheren ervan is een stap die niet over het hoofd mag worden gezien bij het uitvoeren van beveiligingsmaatregelen op je website.

Door regelmatig je salt keys te updaten, draag je bij aan het in stand houden van een veilige en betrouwbare website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.