Schema Markup is een krachtig hulpmiddel voor SEO-specialisten en webontwikkelaars om zoekmachines gedetailleerde informatie over de inhoud van hun website te bieden.

Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in zoekresultaten, maar maakt het ook mogelijk voor zoekmachines om rich snippets te genereren, die de gebruikerservaring verbeteren door relevantere informatie direct in de zoekresultaten weer te geven.

Een van de handige tools voor het genereren van deze markup is de Schema Markup Generator van TechnicalSEO.com.

Schema Markup Generator van TechnicalSEO.com?

De Schema Markup Generator van TechnicalSEO.com is een gebruiksvriendelijke, online tool die het eenvoudiger maakt voor webmasters en SEO-professionals om correcte schema markup te creëren voor hun websites. Het ondersteunt verschillende schema types, waaronder die voor artikelen, lokale bedrijven, evenementen, personen, producten, recepten, en meer.

Deze tool is ontworpen om het proces van het creëren van gestructureerde data te vereenvoudigen, waardoor gebruikers zonder uitgebreide kennis van schema.org vocabulaire of JSON-LD formaten toch nauwkeurige en effectieve markup kunnen produceren.

Het gebruik van de Schema Markup Generator van TechnicalSEO.com is eenvoudig en intuïtief. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Selecteer het schema type

Bezoek de website van TechnicalSEO.com en kies de Schema Markup Generator tool. Begin met het selecteren van het type schema dat je wilt genereren uit de beschikbare opties. Dit kan variëren van algemene bedrijfsinformatie tot meer specifieke content zoals boeken of evenementen.

Vul de benodigde informatie in

Nadat je een schema type hebt gekozen, vraagt de tool je om specifieke informatie in te voeren die relevant is voor dat schema. Dit kan variëren van de naam van het bedrijf, adres, en openingstijden voor een Lokaal Bedrijf schema, tot de titel, auteur, en publicatiedatum voor een Artikel schema.

Genereer de Schema Markup

Zodra alle relevante informatie is ingevuld, genereert de tool automatisch de schema markup in JSON-LD formaat. Dit is het aanbevolen formaat door Google, omdat het makkelijk door zoekmachines gelezen kan worden en het niet interfereert met de zichtbare inhoud van de pagina.

Implementeer de code op je website

Kopieer de gegenereerde code en plaats deze in de HTML van je webpagina, meestal in de <head> sectie of net voor de sluitende </body> tag. Dit maakt het voor zoekmachines mogelijk om de gestructureerde gegevens te scannen en te begrijpen.

Schema Markup Generator

Voordelen van de Schema Markup Generator

  • Toegankelijkheid: De tool is gratis en online beschikbaar, wat betekent dat je geen software hoeft te downloaden of te betalen voor het gebruik ervan.
  • Gebruiksgemak: Het vereenvoudigt het proces van het creëren van complexe schema markup door gebruikers door een stapsgewijs proces te leiden.
  • Tijdsefficiëntie: Het handmatig schrijven van JSON-LD code kan tijdrovend zijn, vooral voor grote websites of voor gebruikers die meerdere schema types moeten implementeren. Deze tool bespaart tijd door snel accurate markup te genereren.
  • Verbetering van SEO: Door nauwkeurige en relevante schema markup te implementeren, kunnen websites profiteren van betere zoekmachine rankings en rijkere zoekresultaten, wat leidt tot een hogere doorklikratio (CTR) en potentiële conversies.

Rich Snippets toevoegen

De Schema Markup Generator van TechnicalSEO.com is een goede toevoeging voor iedereen die een WordPress website of webshop wil optimaliseren voor zoekmachines zonder diep in de technische details van schema.org vocabulaire te duiken.

Door het proces te vereenvoudigen en toegankelijk te maken voor gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus, bevordert het de implementatie van gestructureerde data, wat uiteindelijk leidt tot een verbeterde online zichtbaarheid en gebruikerservaring.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.