De “Show Current Template” plugin is een handige hulpmiddel voor WordPress ontwikkelaars die willen begrijpen welk themasjabloon (template) wordt gebruikt voor de weergave van een specifieke WordPress pagina op hun website.

De plugin geeft inzichten in de thematische structuur van je WordPress website en kan nuttig zijn bij het oplossen van problemen, het aanpassen van je website of het ontwikkelen van aangepaste thema’s. Laten we eens kijken naar wat deze plugin doet en hoe je deze kunt gebruiken.

Show Current Template

Show Current Template plugin

De “Show Current Template” plugin voegt een waardevolle functionaliteit toe aan je WordPress dashboard. Zodra de WordPress plugin is geïnstalleerd en geactiveerd, kun je de volgende taken uitvoeren:

  1. Toont het actieve template: De plugin laat je zien welk themasjabloon actief is voor de huidige pagina die je bekijkt. Dit zijn de sjablonen zoals pagina’s, berichten, categorieën, tags, en aangepaste berichttypes.
  2. Onthult sjablonen voor specifieke elementen: Naast het tonen van het hoofdsjabloon van de pagina, onthult de plugin ook de sjablonen die worden gebruikt voor specifieke elementen op de pagina, zoals zijbalken, voetteksten en koppen.
  3. Gemakkelijke identificatie van templates: Het gebruik van kleurcodering maakt het gemakkelijk om verschillende sjablonen te identificeren in de weergave. Dit maakt het eenvoudiger om te begrijpen hoe je WordPress-thema de pagina opmaakt.
  4. Compatibiliteit: De plugin is doorgaans compatibel met de meeste WordPress-thema’s en vereist geen uitgebreide technische kennis om te gebruiken.

Gebruik de Show Current Template plugin

Het gebruik van de “Show Current Template” plugin is eenvoudig:

  1. Installeer en activeer de plugin: Zoek de plugin in de WordPress Plugin Repository, installeer en activeer deze via je WordPress dashboard.
  2. Ga naar de pagina die je wilt onderzoeken: Navigeer naar de pagina waarvan je het thema template wilt identificeren.
  3. Bekijk de informatie in de admin-balk: Zodra je op de gewenste pagina bent, kijk dan naar de WordPress admin-balk bovenaan je scherm. Hier vind je een nieuw tabblad genaamd “Template weergeven” (of “Show Template” in het Engels).
  4. Klik op het tabblad “Template weergeven”: Klik op dit tabblad om de plugin te activeren en de template informatie voor de huidige pagina te bekijken.

Nu zou je een overzicht moeten hebben van welk themasjabloon wordt gebruikt voor de weergave van de pagina, samen met details over specifieke elementen op de pagina.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.