SPF- en DKIM-records via MXToolbox?

De gratis MXToolbox biedt een eenvoudige interface waarmee je snel de configuratie en geldigheid van SPF– en DKIM-records voor jouw domein kunt verifiëren.

mxtoolbox

Volg deze stappen om jouw records te checken:

SPF-records controleren

  1. Bezoek MXToolbox: Ga naar mxtoolbox.com.
  2. Selecteer SPF Record Lookup: Gebruik de dropdown menu bij ‘MX Lookup’ om ‘SPF Record Lookup’ te selecteren.
  3. Voer je domeinnaam in: Typ de domeinnaam waarvan je het SPF-record wilt controleren in het zoekveld en klik op ‘SPF Lookup’.
  4. Bekijk de resultaten: De resultatenpagina toont de details van het SPF-record van het ingevoerde domein. Let op eventuele waarschuwingen of fouten die kunnen aangeven dat er problemen zijn met de configuratie van het SPF-record.

DKIM-records controleren

  1. Bezoek MXToolbox: Ga naar mxtoolbox.com als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer DKIM Lookup: Gebruik de dropdown menu bij ‘MX Lookup’ om ‘DKIM Lookup’ te selecteren.
  3. Voer je domeinnaam en selector in: Voor DKIM Lookup moet je zowel de domeinnaam als de DKIM-selector invoeren. De selector is het deel van de DKIM-recordnaam dat voorafgaat aan _domainkey in jouw DKIM DNS-record. Typ deze informatie in het zoekveld en klik op ‘DKIM Lookup’.
  4. Bekijk de resultaten: De resultaten tonen het DKIM-record voor het opgegeven domein en selector. Analyseer de resultaten voor eventuele foutmeldingen of waarschuwingen die de geldigheid of configuratie van jouw DKIM-record kunnen beïnvloeden.

Het correct instellen en onderhouden van SPF- en DKIM-records is belangrijk voor email authenticatieprocessen, die helpen bij het verminderen van spam en phishing-aanvallen.

Door regelmatig jouw records te controleren met tools zoals MXToolbox, kun je ervoor zorgen dat jouw e-mailinstellingen optimaal zijn geconfigureerd.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.