Na het inloggen op bij Google Search Console klik je op de button ‘een property toevoegen’. Daarna kies je een methode. De opties zijn een compleet domein toevoegen of een enkele URL. Stel dat je bijv. https://www.website.nl en https://website.nl samen toe wilt voegen gebruik dan Domein. Maak je alleen gebruik van https://website.nl dan is de URL-voorvoegsel methode voldoende.

Ons advies is om altijd domein te gebruiken. Hiermee monitor je alle versies van je domeinen zoals hierboven beschreven. Zorg natuurlijk wel voor een goed werkende redirect van bijvoorbeeld https://www.jewebsite.nl naar https://jewebsite.nl of andersom. Deze redirect kun je eenvoudig controleren via de website van Redirect checker.

Google Search Console

Voer de URL van je website in zoals op het voorbeeld staat.

Google Search Console

 

Er zijn verschillende methodes. De gemakkelijkste methode is de Yoast verificatie gebruiken, deze staat hieronder uitgelegd.

Daarnaast kun je ook een HTML bestand op de server plaatsen voor verificatie. Dit upload je dan met FTP naar de root dus public_html folder op je hostingpakket.

Je kunt ook gebruikmaken van een bestaande Google Analytics property die gekoppeld is aan je website of je koppelt via de Yoast plugin, zoals hierboven aangegeven. Hoe maak je die koppeling? Ga eerst van Aanbevolen methode naar het tabblad Alternatieve methoden. Kopieer daar de volledige regel onder HTML Tag. Deze begint met <meta name=”google-site-verification” content………….>.

Google Search Console

Kopieer deze regel en ga daarna naar je WordPress website

  • Log in op je WordPress website
  • Ga in het dashboard naar SEO > Algemeen > Webmastertools
  • Plak de gekopieerde <meta name etc…> naast het vak van Google verificatiecode
  • Klik op Wijzigingen Opslaan

Google Search Console

Als je nog geen account bij Google Search Console aangemaakt hebt is het ook mogelijk om op de tekst te klikken. Dan wordt er direct een nieuw venster geopend met het inlogscherm.

In het bovenstaande scherm zie je ook Bing Webmaster Tools en Yandex webmastertools staan. Doorloop ook deze aanmeldingen om de vindbaarheid van je website in de zoekmachines te optimaliseren.

De laatste stap in het verificatieproces is nu weer in Google Search Console. Als je dit succesvol doorloopt krijg je het onderstaande scherm te zien:

Google Search Console