Gravity Forms toevoegen tekst onder de knop

Gravity Forms is een veelgebruikte plugin voor het creëren van formulieren in WordPress. Soms wil je misschien extra informatie of tekst onder de verzendknop van een formulier plaatsen. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het toevoegen van tekst onder een button van Gravity Forms, inclusief de benodigde code en CSS.

Subtekst gravity forms button

1. Code toevoegen

Om tekst toe te voegen onder een knop van Gravity Forms, dien je een stukje PHP-code toe te voegen aan het functions.php bestand van je thema of via een plugin zoals Code Snippets. Hier is een voorbeeld van hoe je dit kunt doen:

add_filter( 'gform_submit_button_1', 'add_paragraph_below_submit1', 10, 2 );
function add_paragraph_below_submit1( $button, $form ) {

return $button .= "<p class='subtekst'>Text</p>";
}

In dit voorbeeld wordt de functie add_paragraph_below_submit1 aangemaakt, die een paragraaf met de klasse small-tekst toevoegt onder de verzendknop van het formulier met ID 1. Vervang Jouw Tekst Hier met de gewenste tekst die je wilt weergeven.

2. CSS toevoegen

Naast de PHP-code dien je ook wat CSS toe te voegen om de stijl van de tekst te bepalen. Hier is een voorbeeld van hoe je de tekst kunt stijlen:

.subtekst {
color:#fff !important;
font-size:10px;
text-align:center;
text-transform:uppercase;
padding-top:5px;
}

In dit CSS-voorbeeld wordt de tekst centraal uitgelijnd, omgezet in hoofdletters, en wordt er een padding van 5px aan de bovenkant toegevoegd. Pas de kleur, grootte, en andere stijlelementen aan naar jouw wensen.

3. Extra tips

  1. Formulier-ID: In het bovenstaande voorbeeld is de ID van het formulier 1. Vergeet niet om dit aan te passen als jouw formulier een andere ID heeft.
  2. Testen: Na het toevoegen van de code en CSS, test het formulier om te verifiëren dat de tekst correct wordt weergegeven en dat het formulier nog steeds goed functioneert.
  3. Veiligheid: Voeg code altijd toe via een kindthema of een plugin zoals Code Snippets, om te voorkomen dat wijzigingen verloren gaan bij een thema-update.
  4. Responsiviteit: Test of de tekst op verschillende apparaten goed wordt weergegeven en pas zonodig de CSS aan om de responsiviteit te verbeteren.

Het toevoegen van tekst onder de verzendknop in een Gravity Form kan nuttig zijn om extra informatie te verstrekken aan de gebruiker en de conversie te verhogen van je website.

Door bovenstaande PHP-code en CSS toe te voegen, kun je op een eenvoudige manier deze functionaliteit implementeren en naar wens aanpassen. Denk eraan om de code en stijl te testen en aan te passen aan jouw specifieke behoeften en de branding van je website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.