Contact Form 7 is een van de meest populaire contactformulier plugins voor WordPress websites. Je kunt als gebruiker eenvoudig op maat gemaakte (contact)formulieren maken.

5 tips voor Contact Form 7

Hoewel het eenvoudig is in gebruik, kan het maximaliseren van de voordelen van Contact Form 7 enige expertise vereisen.

Aanpasbare velden in Contact Form 7

Contact Form 7 biedt een scala aan veldtypes die je kunt gebruiken om je formulieren te personaliseren. Je kunt velden voor tekst, e-mail, url, telefoonnummer, datum, tekstgebied, drop-down menu’s, checkboxes, radiobuttons en nog veel meer toevoegen. Maak gebruik van deze velden om de informatie te verzamelen die je nodig hebt van je bezoekers.

Ingebouwde validatie

Contact Form 7 heeft ingebouwde validatiefuncties die controleren of de ingevoerde informatie geldig is. Bijvoorbeeld, als een bezoeker een e-mailveld invult met iets dat niet op een e-mailadres lijkt, zal het formulier automatisch een foutmelding geven. Zorg ervoor dat je deze validatie gebruikt om de kwaliteit van de ingevoerde gegevens te waarborgen.

Integreer met andere WordPress plugins

Contact Form 7 kan worden geïntegreerd met een groot aantal andere plugins om zijn functionaliteit uit te breiden. Zo kun je bijvoorbeeld plugins gebruiken om formulierinzendingen in je database op te slaan, spam te bestrijden, of je formulieren te integreren met je e-mailmarketingdienst.

Personaliseer bevestigingsberichten

Na het verzenden van een formulier kan Contact Form 7 een bevestigingsbericht weergeven aan de gebruiker. Je kunt deze berichten aanpassen om ze meer persoonlijk of specifiek voor je merk te maken.

Gebruik CSS om je formulieren te stijlen

Hoewel Contact Form 7 enige standaardstijlen biedt, kun je CSS gebruiken om je formulieren precies zo te laten uitzien als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren, lettertypes, afstand en uitlijning aanpassen.

Met zijn veelzijdigheid en flexibiliteit is Contact Form 7 een krachtige tool voor elke WordPress website. Door deze praktische tips te volgen, kun je de functionaliteit van de plugin maximaliseren en formulieren maken die perfect aansluiten bij de behoeften van je bezoekers en je bedrijf.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.