Google Translate

In een eerdere post hebben we besproken hoe u uw website of webshop kunt vertalen met Google Translate. Nu zullen we dieper ingaan op de meer geavanceerde aspecten van deze tool, waaronder hoe u de kwaliteit van de vertalingen kunt verbeteren en hoe u Google Translate kunt optimaliseren voor meertalige SEO.

Het Optimaliseren van Google Translate

Hoewel Google Translate een handige tool is voor automatische vertaling, is het niet perfect. De vertalingen zijn vaak letterlijk en missen soms de nuances en context van de oorspronkelijke tekst. Hier zijn enkele tips om de kwaliteit van de vertalingen te verbeteren:

 1. Houd uw teksten eenvoudig en duidelijk
  Google Translate werkt het beste met teksten die eenvoudig en duidelijk zijn. Vermijd jargon en complexe zinnen waar mogelijk.
 2. Controleer de vertalingen
  Hoewel het doel van het gebruik van Google Translate is om het vertaalproces te automatiseren, kan het nuttig zijn om de vertalingen handmatig te controleren, vooral voor belangrijke inhoud zoals productbeschrijvingen en call-to-actions. U kunt ook native speakers inhuren om de vertalingen te controleren en te corrigeren.

Google Translate en Meertalige SEO

Het is belangrijk om te weten dat de door Google Translate gegenereerde vertalingen in principe niet door zoekmachines worden geïndexeerd. Dit betekent dat als u Google Translate gebruikt om uw website in meerdere talen aan te bieden, de vertaalde inhoud niet zal helpen om uw website te rangschikken in zoekresultaten in andere talen.

Er zijn echter enkele manieren om Google Translate te gebruiken en toch een goede meertalige SEO te behouden:

 1. Maak aparte pagina’s voor elke taal
  In plaats van Google Translate te gebruiken om uw inhoud on-the-fly te vertalen, kunt u de tool gebruiken om uw inhoud in verschillende talen te vertalen en deze vertalingen vervolgens op aparte pagina’s op uw website te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de vertaalde inhoud door zoekmachines kan worden ge├»ndexeerd.
 2. Gebruik hreflang-tags
  Hreflang-tags zijn stukjes code die u aan uw website kunt toevoegen om zoekmachines te laten weten welke taal u op een bepaalde pagina gebruikt. Dit helpt zoekmachines om de juiste taalversie van uw pagina aan te bieden aan gebruikers in verschillende regio’s.

 

Google Translate is een krachtige tool voor het automatisch vertalen van uw website of webshop, maar het vereist zorgvuldig beheer en optimalisatie om de best mogelijke resultaten te bereiken. Door rekening te houden met de beperkingen van de tool en door best practices te volgen voor meertalige SEO, kunt u uw website effectief vertalen en een breder internationaal publiek bereiken.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.