Video widget toevoegen Elementor

Om een video toe te voegen in Elementor, begin je met het kiezen van de juiste video widget. Elementor biedt verschillende manieren om video’s toe te voegen, maar de meest gebruikte is de “Video” widget. Deze widget ondersteunt video’s van YouTube, Vimeo, of van je eigen mediabibliotheek.

Video toevoegen ElementorVideo widget plaatsen

Na het selecteren van de “Video” widget, sleep je deze naar de gewenste plek op je pagina. Dit kan in een bestaande sectie of een nieuwe sectie, afhankelijk van hoe je de lay-out wilt organiseren.

Video selecteren

In de widget-instellingen kun je nu de bron van de video selecteren. Als je een YouTube-video wilt gebruiken, hoef je alleen maar de URL van de video in te voeren. Voor Vimeo-video’s voer je ook de URL in, terwijl voor zelf gehoste video’s je het bestand uit de mediabibliotheek selecteert of uploadt.

Video instellingen aanpassen

Eenmaal toegevoegd, kun je de instellingen van de video aanpassen om deze naar wens te maken. In het “Content” tabblad van de widget-instellingen kun je onder andere de afspeelmodus, de begin- en eindtijd, en de volumeregeling aanpassen. Deze opties stellen je in staat om de video precies zo weer te geven als je wilt.

Video stylen in Elementor

Het “Style” tabblad biedt opties voor de visuele aanpassing van de video. Hier kun je de breedte van de video aanpassen, een overlay toevoegen, of de rand en schaduw van de video bewerken. Dit is handig om de video te integreren in de algehele stijl van je website.

Pagina publiceren

Als je tevreden bent met de video en de rest van de pagina, kun je de wijzigingen opslaan en publiceren. Klik op “Publiceren” of “Update” om je wijzigingen te bewaren. Zo wordt de video zichtbaar op je website voor bezoekers.

Elementor voor WordPress

Zelf ontwikkelen wij geen nieuwe WordPress projecten met Elementor. Waarom niet? Wij blijven graag dicht bij de basis van WordPress en dat is de Gutenberg editor die wij gebruiken in combinatie met het GeneratePress thema.

Alleen krijgen we veel vragen over Elementor en willen we ook graag onze kennis hierover delen. En daarbij willen we ook graag aangeven dat als de Elementor plugin correct geïnstalleerd en gebruikt wordt dat het zeker geen slechte pagebuilder is.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.