Een backlink is een link van een externe andere website die naar jouw WordPress website verwijst. Bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn backlinks van belang omdat ze een van de belangrijkste factoren zijn die zoekmachines zoals Google gebruiken om de relevantie en autoriteit van jouw website te bepalen. Hoe hoger deze beiden zijn, hoe beter je website zal presteren in de zoekresultaten.

In een betaalde tool als bijvoorbeeld Ahrefs kun je bekijken wat de waarde van jouw domein is en welke backlinks er liggen naar jouw domein. Ook in Google Search Console kun je de backlinks naar jouw website terugvinden.

Backlink profiel

Backlinks

Het loont niet de moeite om je best te doen om zoveel mogelijk backlinks te verzamelen. Het is beter om te focussen op kwalitatieve backlinks van website met een hoge autoriteit. Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke punten om in gedachten te houden over backlinks:

Kwaliteit boven kwantiteit

Niet alle backlinks zijn gelijkwaardig. Links van betrouwbare, populaire en relevante websites hebben meer waarde dan links van minder bekende of minder relevante websites.

Natuurlijk linkprofiel

Zoekmachines geven de voorkeur aan links die op een natuurlijke manier zijn verkregen, dus het is belangrijk om organisch linkwaardige content te creëren. Mocht je links inkopen zorg dan in ieder geval dat dit niet overduidelijk zichtbaar is.

Diversiteit

Een divers linkprofiel met links van verschillende soorten websites wordt als gezonder beschouwd. Je kunt dus prima afwisselend links van een startpagina of afgeleide pagina hiervan combineren met nieuwsberichten vanaf belangrijke websites.

Relevantie

Links van websites die relevant zijn voor jouw niche of industrie zijn waardevoller dan links van niet-relevante websites. Dus als jij een webshop in kattenvoer hebt heeft het weinig zin als een website met informatie over schoenen naar jou linkt. Hoe hoog deze autoriteit ook kan zijn, het is niet zinvol.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.