Een landingspagina is een speciaal ontworpen webpagina binnen een website, gericht op het vervullen van een specifiek doel. Deze pagina is vaak het eerste contactpunt voor bezoekers die via een advertentie, een e-mailcampagne of sociale media naar de website worden geleid.

Het hoofddoel van een WordPress landingspagina is om bezoekers te converteren naar klanten of leads, door hen aan te sporen tot actie zoals het kopen van een product, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het aanvragen van meer informatie.

WordPress landingspagina optimaliseren voor conversie

Landingspagina’s zijn geoptimaliseerd voor conversie en bevatten daarom overtuigende elementen zoals krachtige koppen, bondige en relevante informatie, aantrekkelijke afbeeldingen en duidelijke call-to-action (CTA) knoppen. Deze elementen zijn strategisch geplaatst om bezoekers van de pagina snel te informeren en te motiveren de gewenste actie te ondernemen. Ze zijn vaak simpel van opzet om afleiding te minimaliseren en de gebruiker te focussen op de actie die de pagina beoogt.

Waarvoor landingspagina?

De inzet van landingspagina’s kan zeer breed zijn, afhankelijk van de doelen van een campagne. Voorbeelden van gebruik zijn promotiecampagnes voor specifieke producten, registratie voor evenementen, het downloaden van whitepapers, of het aanmelden voor proefversies van een product.

Door het analyseren van de prestaties van landingspagina’s, zoals het bekijken van conversieratio’s en gebruikersgedrag, kunnen marketeers deze verder optimaliseren voor betere resultaten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.