Plesk is een webhosting en servermanagement platform, ontworpen om het beheren van websites en gerelateerde services te vereenvoudigen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het beheren van domeinen, webhosting-instellingen, e-mailaccounts, en meer.

Wat kun je in Plesk?

 1. Gebruikersinterface: Plesk’s intuïtieve gebruikersinterface stelt gebruikers in staat om gemakkelijk domeinen, e-mailaccounts, databases en bestanden te beheren.
 2. Websitebeheer: Gebruikers kunnen websites beheren en onderhouden, inclusief het installeren van applicaties zoals WordPress, Joomla, of Drupal met één klik.
 3. E-mailbeheer: Plesk biedt uitgebreide tools voor het beheren van e-mailaccounts, inclusief anti-spam en anti-virus bescherming.
 4. Databasebeheer: Het ondersteunt meerdere databasesystemen zoals MySQL en PostgreSQL en biedt eenvoudige tools voor het beheren van databases.
 5. Beveiliging: Plesk bevat robuuste beveiligingsfuncties zoals SSL/TLS-certificaten, firewallbeheer, en automatische updates om de veiligheid van websites en servers te waarborgen.
 6. Extensies en Integraties: Het platform ondersteunt tal van extensies en integraties, waardoor gebruikers de functionaliteit kunnen uitbreiden met tools zoals SEO-tools, back-upoplossingen en meer.

Voordelen van Plesk

 • Efficiëntie: Automatiseert vele taken die anders handmatig zouden moeten worden uitgevoerd, wat tijd bespaart.
 • Gebruiksgemak: De grafische gebruikersinterface maakt het eenvoudig voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor het beheren van zowel kleine als grote hostingomgevingen.
 • Platformonafhankelijk: Werkt op meerdere besturingssystemen, waaronder Windows en Linux.
 • Schaalbaarheid: Plesk kan meegroeien met je bedrijf, van een enkele server tot een volledige hostingomgeving.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.