Extensible Markup Language

XML (Extensible Markup Language) is een op tekst gebaseerde programmeertaal die wordt gebruikt voor de opmaak en uitwisseling van gegevens tussen systemen en applicaties. XML werd in de jaren 90 ontwikkeld als een standaard voor het maken van documenten die onafhankelijk waren van een specifiek platform of programma.

Een XML-feed is een gestructureerd document dat XML gebruikt om informatie te delen tussen systemen en applicaties. XML-feeds worden vaak gebruikt voor het delen van gegevens tussen websites, zoals nieuwsartikelen, productinformatie en evenementenkalenders.

WooCommerce XML feed

Een XML-feed bestaat uit elementen die zijn gestructureerd in een hiërarchie van ‘tags’, die informatie bevatten over de inhoud van de feed. Bijvoorbeeld, een XML-feed voor productinformatie kan de volgende tags bevatten:

<product> <naam>Productnaam</naam> <beschrijving>Korte beschrijving van het product</beschrijving> <prijs>19,99</prijs> <afbeelding>https://voorbeeldwebsite.com/afbeelding.jpg</afbeelding> </product>

Deze XML-feed bevat informatie over de naam, beschrijving, prijs en afbeelding van een product.

XML-feeds worden vaak gebruikt voor het delen van informatie tussen websites en webapplicaties. Een website kan bijvoorbeeld een XML-feed gebruiken om nieuwsartikelen van een andere website weer te geven, of een WordPress webshop kan een XML-feed gebruiken om productinformatie van een leverancier te importeren.

XML-feeds kunnen worden geïmporteerd en gelezen met behulp van speciale software of plug-ins. Veel CMS’en en e-commerceplatforms bieden ingebouwde ondersteuning voor XML-feeds.

WP All Import / WP All Export

Wij gebruiken in onze WordPress agency regelmatig een XML als we gebruik maken van de import en exports van WP All Import.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.