WP All Import is een krachtige, betaalde WordPress plug-in die speciaal is ontworpen om het importeren van grote hoeveelheden data naar WordPress eenvoudig en efficiënt te maken.

WP All Import plugin

WP All ImportDeze WordPress plugin is de beste plugin voor website eigenaren en ontwikkelaars die bepaalde content van een WordPress website, zoals berichten, pagina’s, custom post types, gebruikers, of zelfs WooCommerce producten, uit verschillende bronnen en formaten in hun WordPress website willen integreren.

Naast de basis import plugin hebben de makers een groot aantal uitbreidingen beschikbaar zoals Advanced Custom Fields import, WooCommerce import en een speciale gebruikers import plugin. Deze kun je in een bundel aanschaffen bij de makers van de plugin.

Kenmerken en functies van WP All Import

  1. Ondersteunt verschillende bestandstypen: WP All Import kan gegevens importeren uit XML-, CSV-, en Excel-bestanden. Dit maakt het compatibel met een breed scala aan databronnen.
  2. Gebruiksvriendelijke interface: De plug-in biedt een intuïtieve drag-and-drop interface, waardoor het eenvoudig is om te specificeren hoe de gegevens in je WordPress-site moeten worden ingevoerd.
  3. Flexibele importopties: Je kunt vrijwel elk soort gegevens importeren, waaronder berichten, pagina’s, custom post types, termen, en gebruikers. Het ondersteunt ook custom velden en taxonomieën, wat essentieel is voor geavanceerde WordPress-projecten.
  4. Integratie met WooCommerce: WP All Import werkt goed samen met WooCommerce, waardoor het importeren van productgegevens, waaronder afbeeldingen, prijzen, en voorraadgegevens, eenvoudig is.
  5. Automatisering van importprocessen: De plug-in biedt mogelijkheden voor het automatiseren van importtaken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat nieuwe gegevens regelmatig worden geïmporteerd via een URL of bestand dat op je server is opgeslagen.
  6. Add-Ons voor extra functionaliteit: Er zijn verschillende add-ons beschikbaar voor WP All Import, waaronder die voor geavanceerde custom fields (ACF), WooCommerce, en gebruikersimport.
  7. Mogelijkheid tot exporteren: Naast importeren, biedt WP All Import ook de mogelijkheid om WordPress gegevens te exporteren naar CSV of XML, wat handig kan zijn voor back-ups of het migreren van gegevens naar andere systemen. Hiervoor hebben ze de plugin WP All Export ontwikkelt.

Waarvoor gebruik je WP All Import?

WP All Import is dus een veelzijdige tool voor iedereen die grote hoeveelheden data in WordPress moet importeren of beheren, en is bijzonder nuttig voor complexe websites en online winkels.

Wij gebruiken het bijvoorbeeld voor onze webshop klanten om producten allemaal in een Excel lijst (CSV bestand) te zetten, dan kunnen onze klanten in het Excel bestand hun producten aanpassen met bijvoorbeeld kleuren, maten of omschrijvingen die ze toevoegen en daarna importeren wij de volledige sheet weer in de webshop.

Ook is het mogelijk als je wisselt naar een nieuwsbriefsysteem, zoals bijvoorbeeld ActiveCampaign, om met WP All Export een export te maken van alle gebruikers in een CSV bestand en dan kun je in het nieuwsbriefsysteem alle e-mailadressen importeren.

Als WordPress onderhoud klant van Lamper Design kun je gratis gebruik maken van deze tool.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.