Website Aanmelden bij Google: Optimaliseer je Zichtbaarheid met Google Search Console

Veel mensen vragen zich af: “Waarom zou ik mijn website aanmelden? Kan Google mijn site niet zelf vinden?” Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Aan de ene kant zal Google je website inderdaad vanzelf vinden, maar aan de andere kant kan dit proces soms lang duren. Laten we dit nader verkennen.

Stel je voor dat je een verouderde HTML-website hebt omgezet naar een vernieuwende WordPress-website. Je zet de nieuwe site live en wacht geduldig tot de Google robots langskomen om je nieuwe creatie te indexeren. Dit zal zeker gebeuren, zelfs als je niets doet, maar het kan weken of zelfs maanden duren. En als je trots bent op je nieuwe site, wil je natuurlijk niet zo lang wachten. Hier komt de Google Search Console in beeld, een gratis en krachtige tool die dit proces kan versnellen.

Belang van Google Search Console

Voor bestaande domeinen is het cruciaal om Google te informeren over de nieuwe layout en mogelijke nieuwe content. Maar wat als je een volledig nieuw domein hebt geregistreerd? Google is dan nog niet op de hoogte van het bestaan van je website. Het is dus tijd voor actie.

Stappenplan voor het Gebruik van Google Search Console

  1. Login met je Google Account: Meld je aan met je Google-account. Als je nog geen Google Analytics gebruikt, maak dan snel een account aan en koppel deze direct aan je WordPress website of webshop. Deze informatie is essentieel om je website te optimaliseren.
  2. Voeg je Domein Toe: Na het inloggen kun je je domein toevoegen en verifiëren via plugins zoals Yoast. Hiermee kun je het indexatieproces van je website in Google’s zoekmachines versnellen.
  3. Kies voor Indexering: Meld je site aan bij de Google Index. Je krijgt dan de keuze om alleen de huidige link of ook alle onderliggende links aan te melden. Vooral voor de eerste keer is ons advies om alles aan te melden.

Voordelen van het Aanmelden bij Google Search Console

  • Snelheid: Je hoeft niet te wachten tot Google je website automatisch vindt, wat maanden kan duren.
  • Inzicht: Krijg waardevolle inzichten en data over de prestaties van je website.
  • Gratis: Google Search Console is een kosteloze dienst die essentieel is voor de zichtbaarheid van je website.

Conclusie

Het gebruik van Google Search Console is een proactieve stap om je website zichtbaar te maken in de zoekmachines. Het is een essentiële, gratis tool die je helpt om de aanwezigheid van je site op het web te optimaliseren en waardevolle inzichten te verkrijgen over de prestaties van je website. Het is zowel belangrijk voor nieuwe domeinen als voor websites die een update hebben ondergaan om Google op de hoogte te stellen van wijzigingen en verbeteringen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.