Google Translate WordPress plugin

Je WordPress website of webshop vertalen met Google Translate? Met de Translate WordPress with GTranslate kun je hier gratis gebruik van maken.

De “Translate WordPress with GTranslate” plugin is een WordPress-plugin die een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing biedt voor het vertalen van WordPress-websites. Deze plugin maakt gebruik van Google Translate om automatische vertalingen mogelijk te maken, waardoor je website in meerdere talen beschikbaar kan worden gesteld. Dit is vooral handig voor website-eigenaren die een internationaal publiek willen bereiken zonder de inhoud handmatig in verschillende talen te hoeven vertalen.

Translate WordPress with GTranslate

Uiteraard biedt deze plugin ook een premium versie waar je meer controle hebt over de vertalingen, je vertalingen kunt laten indexen en je bijvoorbeeld ook je WooCommerce e-mails automatisch kunt laten vertalen.

Onze ervaring is dat deze plugin heel goed werkt als je alleen de basis vertalingen wilt hebben. Het grootste voordeel is dat je maar één website hoeft bij te houden en de vertalingen zijn verrassend goed.

Kenmerken en voordelen van de GTranslate plugin voor WordPress

Hieronder vind je in het kort een aantal punten over de plugin.

 1. Automatische vertaling: De plugin maakt gebruik van Google Translate om je website automatisch te vertalen in meer dan 100 beschikbare talen.
 2. Gebruiksgemak: Het is eenvoudig te installeren en te configureren, waardoor website-eigenaren zonder technische expertise hun site snel meertalig kunnen maken.
 3. SEO-vriendelijk: GTranslate kan SEO-vriendelijke URL’s genereren voor elke vertaalde pagina, wat betekent dat de vertaalde content kan worden geïndexeerd door zoekmachines. Dit kan helpen om de zichtbaarheid in niet-Engelstalige zoekresultaten te vergroten.
 4. Widget voor taalselectie: Bezoekers van je website kunnen eenvoudig van taal wisselen via een dropdown-menu of een taalselectiewidget.
 5. Gratis en betaalde versies: De plugin biedt zowel een gratis versie met basisfunctionaliteiten als verschillende betaalde plannen met geavanceerdere functies zoals URL-vertalingen en meertalige SEO-ondersteuning.
 6. Aanpasbare taalschakelaar: Je kunt de stijl en plaatsing van de taalschakelaar aanpassen om deze te laten passen bij het ontwerp van je website.
 7. Compatibiliteit: De plugin is compatibel met de meeste WordPress-thema’s en plugins, wat betekent dat het goed integreert met bestaande website-functies.
 8. Handmatige bewerking: Hoewel de focus ligt op automatische vertalingen, bieden sommige betaalde plannen de mogelijkheid om vertalingen handmatig aan te passen en te verbeteren.
 9. Meertalige SEO: De plugin ondersteunt meertalige SEO, wat betekent dat je vertaalde content kan helpen bij het verbeteren van je rankings in verschillende talen.
 10. Cloud-based service: GTranslate is een cloud-gebaseerde service, wat betekent dat de vertalingen extern worden verwerkt en geen extra belasting op je server veroorzaken.

Optimaliseren van Google Translate

Hoewel Google Translate een handige tool is voor automatische vertaling, is het niet perfect. De vertalingen zijn vaak letterlijk en missen soms de nuances en context van de oorspronkelijke tekst.

Tips om de kwaliteit van de vertalingen te verbeteren:

 1. Houd je teksten eenvoudig en duidelijk
  Google Translate werkt het beste met teksten die eenvoudig en duidelijk zijn. Vermijd jargon en complexe zinnen waar mogelijk.
 2. Controleer de vertalingen
  Hoewel het doel van het gebruik van Google Translate is om het vertaalproces te automatiseren, kan het nuttig zijn om de vertalingen handmatig te controleren, vooral voor belangrijke inhoud zoals productbeschrijvingen en call-to-actions. Je kunt ook native speakers inhuren om de vertalingen te controleren en te corrigeren mocht je echt een perfect vertaalde tekst willen hebben.

Google Translate en meertalige SEO

Het is belangrijk om te weten dat de door Google Translate gegenereerde vertalingen in principe niet door zoekmachines worden geïndexeerd. Dit betekent dat als je Google Translate gebruikt om een WordPress website in meerdere talen aan te bieden, de vertaalde inhoud niet zal helpen om je website te tonen in zoekresultaten in andere talen.

Je kunt Google Translate wel gebruiken en toch een goede meertalige SEO te behouden, je kunt hier bijvoorbeeld deze methodes voor gebruiken.

 1. Maak aparte pagina’s voor elke taal
  In plaats van Google Translate te gebruiken om uw inhoud on-the-fly te vertalen, kun je zelf de tool gebruiken om inhoud in verschillende talen te vertalen en deze vertalingen vervolgens op aparte pagina’s op de website te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de vertaalde inhoud door zoekmachines kan worden geïndexeerd.
 2. Gebruik hreflang-tags
  Hreflang-tags zijn stukjes code die je aan een website kunt toevoegen om zoekmachines te laten weten welke taal je website op een bepaalde pagina gebruikt. Dit helpt zoekmachines om de juiste taalversie van een pagina aan te bieden aan gebruikers in verschillende regio’s.

Google Translate is een krachtige tool voor het automatisch vertalen van de website of webshop, maar het vereist zorgvuldig beheer en optimalisatie om de best mogelijke resultaten te bereiken. Door rekening te houden met de beperkingen van de tool en door best practices te volgen voor meertalige SEO, kunt je jouw website effectief vertalen en een breder internationaal publiek bereiken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.