Veel WooCommerce webshops zullen BTW moeten berekenen aan hun klanten. Aangezien er in Nederland verschillende tarieven voor verschillende producten gerekend worden is het zaak om deze BTW tarieven direct goed in te stellen in je webshop.

Je kunt er ook voor kiezen om producten inclusief of exclusief btw te tonen aan je bezoekers. In Nederland is het wettelijk verplicht om je prijzen inclusief btw te tonen aan consumenten. Dus als je een B2C webshop hebt dan heb je helemaal geen keuze.

WooCommerce BTW instellen

Alle instellingen rondom belastingen vind je terug in je WooCommerce webshop op deze pagina: https://jouwwebshop.nl/wp-admin/admin.php?page=wc-settings&tab=tax

Hier kun je per land invullen wat de BTW tarieven zijn. En de naam die getoond moet worden tijdens het afrekenen of op de PDF factuur bijvoorbeeld.

BTW instellen WooCommerce

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is hoe je ervoor zorgt dat er in de winkelmand netjes ‘btw’ komt te staan in plaats van ’tax’, wat er standaard komt te staan. Dit stel je in bij het tarief en dan bij Belastingnaam.

EU VAT Number plugin

EU VAT number WoocommerceVoor een aantal van onze klanten die B2B aan het buitenland verkopen is het van belang dat met een geldig btw-nummer er geen btw berekend wordt. Je moet de BTW verleggen.

Hiervoor adviseren wij de plugin van WooCommerce, dit is de EU VAT Number plugin. Deze plugin controleert of er een geldig btw-nummer is ingevoerd via een grote database met de naam VIES en als dit klopt, wordt er geen btw berekend.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.