Log als eerste in op je hosting server via SSH. Dit kun je bijvoorbeeld in de terminal van je Mac apparaat doen.

Hieronder zullen we stapsgewijs doorlopen wat er nodig is om WordPress te installeren via de SSH verbinding van je server met WP CLI.

WordPress installeren via WP CLI

Ga naar de directory waarin je WordPress wilt installeren. Als de WordPress installatie voor je primaire website is, zou dit public_html zijn. Om naar je public_html-directory te gaan, typ en voer je het volgende in:

cd public_html

Of als je WordPress op een addon-domein installeert, navigeer dan naar de home directory van het addon-domein met behulp van het onderstaande commando:

cd yourdomainname.com

Met het wget-commando downloaden we WordPress naar onze huidige directory.

wget http://wordpress.org/latest.tar.gz

Om de inhoud van het bestand latest.tar.gz uit te pakken, typ je het volgende commando:

tar xfz latest.tar.gz

Gebruik het commando ls -l om de inhoud van je huidige directory te bekijken. Je zult zien dat er nu een directory genaamd wordpress is. Laten we de inhoud van die directory verplaatsen naar onze huidige directory. Hiervoor gebruik je het volgende commando:

mv wordpress/* ./

Laten we nu opruimen. We hebben de ‘WordPress’-directory en het bestand latest.tar.gz niet meer nodig. Om deze items te verwijderen, gebruik je het volgende commando:

rm -rf latest.tar.gz ./wordpress/

Database aanmaken

Vervolgens moet je een database en een database gebruiker aanmaken die we aan elkaar kunnen koppelen. Log in op bijvoorbeeld cPanel en gebruik de zoekfunctie om naar MySQL Databases te navigeren. Maak de nieuwe database aan en koppel die aan de gebruiker.

WordPress installeren

Voer vervolgens in je wp-config.php bestand de juiste database gegevens en navigeer naar de url van je website. Je krijgt hier een WordPress configuratiescherm en je kunt de stappen van de installatie doorlopen en afronden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.