Standaard genereert WordPress onleesbare URL’s voor jouw website. Dit heeft twee nadelen. Het is moeilijk voor bezoekers van je website om te begrijpen waar ze zijn als de paginaurl ‘?=234’ is. En daarbij komt dat het slecht is voor je zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Het is veel beter om je zoektermen ook te verwerken in je URL. Dan snapt Google ook waar het over gaat! Als je via de instellingen de permalinks van je WordPress website correct hebt ingesteld, wordt aangeraden om gebruik te maken van de optie postnaam/berichtnaam. Je hebt de opties ingesteld en correct opgeslagen maar toch werkt het niet. En dan?

Permalinks WordPress

Permalink probleem oplossen

De oplossing: Hele grote kans dat je .htaccess-bestand niet correct ingesteld is of nog helemaal niet bestaat. Dit document vind je in de root van je FTP-folder. En als dit niet te vinden is? Maak dan een tekstdocument en sla dit op als .htaccess.

Wat lost het permalinksprobleem dan uiteindelijk op? Verwijder alle bestaande code uit je .htaccess bestand en voeg de onderstaande code toe aan het bestand en sla het op.


# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

Dit is de standaard htaccess voor WordPress. Cache plugins als WP Rocket of Litespeed Cache voegen zelf regels toe aan je .htaccess om de website te optimaliseren. Soms geven deze problemen en is het resetten van dit bestand de beste optie. De regels worden automatisch opnieuw toegevoegd overigens.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.