Wat zijn WordPress permalinks?

Wanneer je WooCommerce installeert, worden er nieuwe aangepaste berichttypes (Custom Post Types) gecreëerd, zoals producten, productcategorieën en producttags. WooCommerce permalinks bepalen de structuur van de URL’s voor deze types. Bijvoorbeeld, in plaats van een standaard WordPress URL zoals www.uwwebsite.nl/?post=123, kun je met geoptimaliseerde permalinks in WooCommerce een meer zoekmachine- en gebruikersvriendelijke URL maken zoals www.uwwebsite.nl/product/naam-van-uw-product.

Hoe wijzig je WooCommerce permalinks?

  • Log in op jouw WordPress-dashboard.
  • Ga naar ‘Instellingen’ in het linkermenu en selecteer ‘Permalinks’.
  • Scroll naar beneden totdat je het gedeelte ‘WooCommerce’ ziet. Hier kunt je de permalink-structuren voor jouw productpagina’s en productcategorieën wijzigen.
  • Er zijn standaardstructuren beschikbaar, maar je kunt ook kiezen voor aangepaste structuren als je specifieke behoeften heeft.
  • Nadat je de gewenste wijzigingen heeft aangebracht, klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan de pagina.

Belang van goede WooCommerce permalinks:

  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Duidelijke en beschrijvende URL’s kunnen de zichtbaarheid van jouw productpagina’s in zoekmachines verbeteren. Het opnemen van belangrijke trefwoorden in jouw permalinks kan bijdragen aan een betere ranking.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Een beschrijvende URL kan bezoekers een duidelijk idee geven van de inhoud van de pagina voordat ze erop klikken.
  • Consistentie en structuur: Goed gestructureerde URL’s zorgen voor een georganiseerd aanzicht van jouw online winkel en maken het eenvoudiger voor zowel bezoekers als zoekmachines om de site te navigeren.

Samenvattend zijn WooCommerce permalinks essentieel voor het structureren van de URL’s van jouw online winkel. Het optimaliseren van deze permalinks kan bijdragen aan betere zoekmachine rankings en een betere gebruikerservaring voor jouw klanten.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.