Om de snelheid van een WordPress website te meten, kun je diverse tools en methoden gebruiken die inzicht bieden in de laadtijden en prestaties.

WordPress snelheid meten?

Een populaire tool hiervoor is Google PageSpeed Insights, die een gedetailleerde analyse biedt van de prestaties van je website op zowel mobiele apparaten als desktops. Deze tool geeft scores op basis van verschillende metrics zoals Content Layout Shift (CLS) en Largest Contentful Paint (LCP), en biedt suggesties voor verbeteringen.

Een andere handige tool is GTmetrix, die een uitgebreide blik werpt op de laadsnelheid en optimalisatiemogelijkheden. Het biedt gedetailleerde rapporten over verschillende aspecten zoals minificatie van JavaScript en CSS, afbeeldingsoptimalisatie en serverrespons tijden.

Ook het gebruik van Pingdom Tools voor snelheidstesten is een goede keuze, omdat het niet alleen de laadtijd analyseert, maar ook inzicht geeft in de grootte van de pagina en de aanvragen die worden gedaan.

Snelheidsmeting tools

GTMetrix.com

GTMetrix is een populaire tool die een uitgebreide analyse biedt van je websiteprestaties. Het gebruikt verschillende metrieken zoals First Contentful Paint, Largest Contentful Paint en Total Blocking Time.

Het mooie aan GTMetrix is dat het niet alleen de problemen identificeert, maar ook gedetailleerde aanbevelingen geeft om ze op te lossen.

Naar GTMetrix.com

Web.dev

Web.dev is een initiatief van Google en biedt een reeks hulpmiddelen en leermaterialen om de kwaliteit van webpagina’s te verbeteren. Het heeft een ingebouwde prestatietest die is gebaseerd op Lighthouse en informatie geeft over verschillende Core Web Vitals zoals LCP, FID en CLS.

Naar Web.dev

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights is een andere essentiële tool die zowel labgegevens als veldgegevens biedt om de prestaties van een website te analyseren. Het is gebruiksvriendelijk; voer gewoon de URL in en je krijgt een gedetailleerd rapport met scores en aanbevelingen.

Naar Google Pagespeed Insights

Webpagetest.org

Webpagetest.org is een meer geavanceerde tool die aangepaste testconfiguraties toestaat. Je kunt verschillende browsers kiezen, de locatie van de testserver instellen en zelfs meerdere testruns uitvoeren voor een gemiddelde score. Het geeft een watervalgrafiek die elke netwerkaanvraag visueel weergeeft, waardoor je gemakkelijk knelpunten kunt identificeren.

Naar Webpagetest.org

Het meten van de snelheid en prestaties van een website is essentieel voor een betere gebruikerservaring en SEO.

Tools zoals GTMetrix.com, Web.dev, Google PageSpeed Insights en Webpagetest.org bieden uitgebreide analyses en aanbevelingen om je website te optimaliseren. Het is aan te raden om meerdere tools te gebruiken voor een grondige analyse.

Al deze tools geven je waardevolle informatie over hoe je de snelheid van je WordPress website kunt verbeteren. Met deze data kun je starten met het optimaliseren van je website of webshop.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.