Het grootste voordeel van een WordPress thema op maat is dat het echt op maat gemaakt kan worden. Als WordPress agency inventariseer je de wensen van de klant en op basis van deze wensen en het beschikbare budget wordt er een ontwerp gemaakt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Adobe XD, Sketch of Figma. Een heldere uitleg over de voorwaarden van een goed design vind je online.

Wireframe design WordPress
Wireframe website

Nadat het design van de website is goedgekeurd door de klant kan de ontwikkelaar aan de slag met het ontwikkelen van de WordPress website op basis van het design. Hiervoor zal een standaard gebruikt moeten worden. Veel gebruikte basiselementen van WordPress zijn bijvoorbeeld Bootstrap of Genesis. Dit zijn frameworks waar een WordPress ontwikkelaar verder op kan ontwikkelen met PHP, CSS en JavaScript.

De eventuele extra gewenste functionaliteiten kunnen ook op maat ingebouwd worden of je kunt hiervoor een WordPress plugin gebruiken.

Een maatwerk thema kan echt op maat gemaakt worden, pixel perfect nagemaakt vanuit het aangeleverde design in bijvoorbeeld XD of Figma. Dit kan dus zeker een voordeel zijn als je een uniek ontwerp wilt hebben speciaal voor jou.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.