Het grootste voordeel van een WordPress thema op maat is dat het echt op maat gemaakt kan worden. Als webdesign bureau inventariseer je de wensen van de klant en op basis van deze wensen en het beschikbare budget wordt er een ontwerp gemaakt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Adobe XD, Sketch of Figma. Een heldere uitleg over de voorwaarden van een goed design vind je online.

Wireframe design WordPress
Wireframe website

Nadat het design van de website is goedgekeurd door de klant kan de ontwikkelaar aan de slag met het bouwen van de website op basis van het design. Hiervoor zal een standaard gebruikt moeten worden. Veel gebruikte basiselementen van WordPress zijn bijvoorbeeld Bootstrap of Genesis. Dit zijn frameworks waar een WordPress ontwikkelaar verder op kan ontwikkelen met PHP, CSS en JavaScript.

De eventuele extra gewenste functionaliteiten kunnen ook op maat ingebouwd worden of je kunt hiervoor een plugin gebruiken.

Een maatwerk thema kan zoals eerder gezegd echt op maat gemaakt worden, pixel perfect nagemaakt vanuit het aangeleverde design in bijvoorbeeld XD of Figma. Dit kan dus zeker een voordeel zijn als je een uniek ontwerp wilt hebben speciaal voor jou.