Het commando wp core update in WP CLI wordt gebruikt om de kern van WordPress bij te werken naar de nieuwste stabiele versie. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website profiteert van de nieuwste functies, beveiligingsupdates en bugfixes. In dit artikel vind je meer uitleg over dit commando.

WP CLI standaard versie WordPress bijwerken

Om de WordPress core naar de nieuwste stabiele versie bij te werken, gebruik je eenvoudig het volgende commando:

wp core update

WP CLI standaard versie WordPress bijwerken

Als je naar een specifieke versie van WordPress wilt updaten, kun je het –version argument gebruiken. Bijvoorbeeld, om naar versie 5.8 bij te werken:

wp core update --version=5.8

Ook kun je opnieuw installeren forceren als je de actieve versie opnieuw wilt installeren. Hiervoor gebruik je het volgende commando.

wp core update --force

Wat is WP-CLI?

WP-CLI (WordPress Command Line Interface) is een krachtig hulpmiddel voor WordPress ontwikkelaars en beheerders. Het biedt een reeks commando’s waarmee je taken kunt automatiseren en beheren zonder gebruik te maken van de grafische interface van WordPress.

Met WP-CLI kun je bijvoorbeeld WordPress plugins installeren, WordPress thema’s activeren, instellingen wijzigen, en databases beheren.

Dit bespaart tijd en maakt het beheer en website onderhoud van WordPress websites efficiƫnter, vooral bij het werken met meerdere websites of bij complexe taken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.