WP Recipe Maker is een WordPress plugin die speciaal is ontwikkeld voor foodbloggers, chefs en culinaire enthousiastelingen die hun recepten online willen delen in een foodblog.

Deze WordPress plugin staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, waardoor zelfs beginners gemakkelijk recepten kunnen toevoegen aan hun website. Een van de grote voordelen van WP Recipe Maker is de zoekmachineoptimalisatie.

Het ondersteunt schema-markup, wat essentieel is voor het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google.

WP Recipe Maker

Een belangrijk kenmerk van WP Recipe Maker is het responsieve ontwerp. Dit zorgt ervoor dat de recepten er goed uitzien op zowel desktops als mobiele apparaten, wat tegenwoordig een must is voor elke website.

Bovendien biedt de plugin verschillende aanpasbare templates, waardoor gebruikers de stijl van hun recepten kunnen afstemmen op het design van hun website. Je kunt gemakkelijk de lay-out, kleuren en lettertypen aanpassen om aan te sluiten bij je persoonlijke smaak en merk.

WP Recipe Maker

Recepten printen

Daarnaast is er een handige printoptie, die het voor bezoekers eenvoudig maakt om recepten uit te printen. Dit is een nuttige functie voor degenen die liever met een fysiek recept werken in plaats van een digitaal scherm.

Voor websites die zich richten op gezond eten en diëten, biedt WP Recipe Maker de mogelijkheid om voedingsinformatie toe te voegen, wat een toegevoegde waarde kan zijn voor bezoekers die hun voedselinname willen bijhouden.

WPRM recepten ratings

De plugin bevordert ook interactie met bezoekers, aangezien zij recepten kunnen beoordelen. Dit helpt bij het opbouwen van een community rond je website en moedigt bezoekers aan om actief deel te nemen. Als je al eerder recepten hebt gepubliceerd via een andere plugin, biedt WP Recipe Maker een soepele importfunctie, waardoor de overgang naar deze plugin eenvoudig en efficiënt is.

Koppelingen WPRM

Tot slot is WP Recipe Maker compatibel met andere tools en plugins, wat de functionaliteit verder uitbreidt. Of het nu gaat om integratie met maaltijdplanners of boodschappenlijstjes, de plugin is ontworpen om de online presentatie van recepten te vereenvoudigen en te verrijken. Beschikbaar in zowel een gratis versie voor basisfunctionaliteiten als premium versies voor meer geavanceerde opties, biedt WP Recipe Maker een complete oplossing voor het beheren en presenteren van culinaire content op WordPress websites.

In ons portfolio vind je o.a. de website van Kokerellen.be, Francescakookt.nl, Lekkeretenmetlinda.nl en Miljuschka.nl waar we gebruik maken van de premium versie van WP Recipe Maker.

WP Recipe Maker premium

WP Recipe Maker is een veelzijdige tool voor iedereen die zijn culinaire passie en kennis wil delen via een WordPress-website. Het is beschikbaar in zowel een gratis versie met basisfunctionaliteiten als premium versies met geavanceerde functies.

Als je tevreden bent over de gratis versie van de plugin kun je voor de premium, pro of elite versie van WPRM gaan.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.