WordPress Multilingual Plugin

WPML, wat staat voor WordPress Multilingual, is een uitgebreide betaalde WordPress plugin ontworpen om WordPress websites meertalig te maken. Het stelt gebruikers in staat om content te creëren en te beheren in meerdere talen, wat belangrijks is voor bedrijven en individuen die een breed, internationaal publiek willen bereiken.

WPMLIn tegenstelling tot eenvoudigere vertaalplugins als Polylang bijvoorbeeld of GTranslate, biedt WPML een vergaande integratie met WordPress waardoor vrijwel elk aspect van een site vertaald kan worden, inclusief berichten, pagina’s, tags, categorieën, en zelfs thema- en plugin-teksten.

SEO voordeel WPML

Een van de sleutelfuncties van WPML is de mogelijkheid om taalspecifieke URL’s te beheren, wat zowel voor SEO-voordelen zorgt als voor een betere gebruikerservaring voor bezoekers die verschillende talen spreken. WPML ondersteunt ook de integratie met externe vertaaldiensten, waardoor gebruikers professionele vertalingen direct via de plugin kunnen bestellen, wat een naadloos proces voor het beheren van meertalige content creëert.

Een ander belangrijk aspect van WPML is dat het rekening houdt met de complexiteit van meertalige SEO. Het zorgt ervoor dat zoekmachines de juiste taalversies van content kunnen indexeren en presenteren aan gebruikers in verschillende geografische regio’s. Dit wordt bereikt door middel van taalspecifieke sitemaps en de mogelijkheid om zoekmachinevriendelijke URL-structuren te gebruiken.

WPML compatibiliteit

WPML staat bekend om zijn flexibiliteit en compatibiliteit, waarbij het samenwerkt met een breed scala aan thema’s en plugins. Dit betekent dat website-eigenaren en ontwikkelaars niet beperkt zijn in hun keuze van ontwerp of functionaliteit wanneer ze een meertalige site bouwen. Bovendien biedt WPML verschillende versies aan die zijn afgestemd op de verschillende behoeften en budgetten van gebruikers, van blogs tot corporate websites.

Het belangrijkste is dat WPML wordt ondersteund door een team van ontwikkelaars en biedt uitgebreide documentatie en klantenondersteuning, wat essentieel is voor gebruikers die hulp nodig hebben bij het opzetten of beheren van hun meertalige websites. Deze ondersteuning, samen met de continue updates en verbeteringen, maakt WPML tot een betrouwbare en duurzame oplossing voor het creëren van meertalige WordPress websites.

Naar de website van WPML

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.