Je had het vast niet verwacht maar de Google Keyword Planner is natuurlijk niet de enigste tool die je kunt gebruiken voor je zoektermenonderzoek. Ik zal niet alle tools hier onder toelichtten, mocht je een goede aanvulling hebben laat deze dan in een reactie achter onder deze post zodat andere mensen hier ook mee aan de slag kunnen.

Er zijn globaal twee verschillende opties. Je hebt desktop en online programma’s. Uiteraard heb je voor de desktopinstallaties een werkende internetverbinding nodig.

De meeste hieronder benoemde tools hebben een trial of freemium optie. Wil je het serieus aanpakken dan zijn de betaalde opties in veel gevallen betere oplossingen. Maar dan nog blijft het een feit blijft dat je vaak met combinaties van meerdere tools het beste resultaat behaalt door de data die je ophaalt te combineren voor een volledig beeld.

Op http://www.themarketertoolbox.com/tools-categories/seo/ vind je een overzicht van alle tools en plugins rondom SEO. Vergeet deze link niet in je favorieten op te slaan! Je zult hem vanaf nu regelmatig gaan gebruiken, dat beloof ik.