Als je om welke reden dan ook tijdelijk een website offline wilt halen (schorsen), biedt DirectAdmin een handige functie waarmee je een account kunt suspenden. Dit betekent dat de website niet meer zichtbaar is voor bezoekers, maar nog steeds beschikbaar is voor toekomstig gebruik. In dit artikel leggen we uit hoe je een account in DirectAdmin kunt suspenden en vervolgens weer kunt reactiveren.

Account suspenden/schorsen

Geschorst directadminVolg deze eenvoudige stappen om een account in DirectAdmin te schorsen:

  1. Inloggen op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerinterface en log in met je beheerdersreferenties.
  2. Navigeer naar lijst van Gebruikers (list users): Zodra je bent ingelogd, zoek je het betreffende account in de lijst met gebruikers. Klik op de naam van het account dat je wilt suspenden. Hierdoor krijg je toegang tot de specifieke instellingen van dat account.
  3. Schors het account: In de accountinstellingen vind je de optie “Schorsen”. Klik hierop om het account tijdelijk offline te halen. Dit betekent dat de website niet langer toegankelijk is voor bezoekers.

Account reactiveren

Als je besluit om het gesuspendeerde account weer online te brengen, volg dan deze stappen:

  1. Inloggen op DirectAdmin: Zoals eerder, log in op de DirectAdmin-beheerinterface met je beheerdersreferenties.
  2. Navigeer naar lijst van gebruikers (list users): Zoek het gesuspendeerde account in de lijst met gebruikers en klik op de accountnaam.
  3. Unsuspend het account: Binnen de accountinstellingen vind je de optie “Unsuspend”. Klik hierop om het account weer actief te maken. Hierdoor wordt de website opnieuw zichtbaar voor bezoekers.

Het suspenden en reactiveren van een account in Direct Admin is een eenvoudige taak die kan helpen bij het beheren van je webhosting omgeving.

Door deze stappen te volgen, kun je tijdelijk een website offline halen en deze weer snel activeren wanneer dat nodig is. Het is een handige functie om problemen op te lossen, WordPress onderhoud uit te voeren of de privacy van de website tijdelijk te waarborgen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.