In WooCommerce, als je te maken hebt met producten die variaties hebben, zoals verschillende maten of kleuren, wil je soms de prijs van elke variatie tonen, zelfs voordat de klant een specifieke optie selecteert.

Standaard toont WooCommerce alleen de prijs zodra een variatie geselecteerd is. Om dit te veranderen, kun je een kleine code snippet toevoegen aan je website.

PHP Code toevoegen

Je kunt de volgende code toevoegen aan het functions.php bestand van je thema of via een plugin zoals Code Snippets. Het is aanbevolen om een child thema te gebruiken om te voorkomen dat wijzigingen verloren gaan bij een thema-update. Hier is de code:

add_filter( 'woocommerce_show_variation_price', '__return_true' );

Deze code zorgt ervoor dat de prijs van elke variatie wordt getoond op de productpagina, ongeacht of de bezoeker een specifieke variatie heeft geselecteerd.

Altijd variatieprijs tonen

Na het toevoegen van de code, ga naar je productpagina met variaties om te controleren of de prijzen correct worden weergegeven. Als je meer dan één prijsklasse hebt (bijvoorbeeld €10 – €20), zal deze nu standaard getoond worden.

  • Het is altijd een goed idee om wijzigingen eerst in een staging omgeving te testen voordat je ze op je live website toepast.
  • Maak een back-up van je website voordat je wijzigingen doorvoert in de code.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.