Verplaatsen van de Categorie Omschrijving naar de Onderkant van de Productpagina in WooCommerce

Wanneer je bezig bent met het optimaliseren van je WooCommerce-webshop, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de manier waarop je productinformatie presenteert aan je bezoekers. Eén van de aspecten die je moet overwegen, is de plaatsing van de categorie-omschrijving op de productpagina. In veel standaard WooCommerce-thema’s bevindt deze zich bovenaan de pagina, maar het kan nuttig zijn om deze naar de onderkant van de pagina te verplaatsen. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit een goede praktijk kan zijn en hoe je het kunt uitvoeren.

Waarom de Categorie Omschrijving verplaatsen?

De categorie-omschrijving is een waardevol hulpmiddel om bezoekers naar je productpagina’s te trekken. Het biedt een beknopte samenvatting van wat ze kunnen verwachten in die specifieke categorie. Echter, eenmaal op de productpagina aangekomen, willen bezoekers vooral producten zien die aan hun behoeften voldoen. Ze zijn waarschijnlijk minder geïnteresseerd in het lezen van een lange omschrijving.

Door de categorie-omschrijving naar de onderkant van de pagina te verplaatsen, vermijd je dat deze de aandacht van je bezoekers afleidt van de producten zelf. Hierdoor kunnen potentiële kopers zich sneller concentreren op wat je te bieden hebt, wat de kans op conversies vergroot.

Hoe de Categorie Omschrijving te verplaatsen in WooCommerce

Het verplaatsen van de categorie-omschrijving naar de onderkant van je productpagina in WooCommerce vereist doorgaans enige technische aanpassingen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Thema-opties: Controleer eerst of je huidige thema de mogelijkheid biedt om de positie van de categorie-omschrijving aan te passen. Sommige premium-thema’s hebben deze functionaliteit ingebouwd, waardoor je eenvoudig de omschrijving naar de onderkant van de pagina kunt verplaatsen via de thema-instellingen.
  2. Code-aanpassing: Als je thema geen ingebouwde optie biedt, moet je mogelijk wat code aanpassen. Dit kan variëren afhankelijk van je specifieke thema. Je zult waarschijnlijk moeten zoeken naar de relevante template-bestanden en de code voor de categorie-omschrijving verplaatsen naar de gewenste locatie onder de producten.
  3. Child-thema: Het is belangrijk om wijzigingen in een child-thema aan te brengen om te voorkomen dat ze worden overschreven bij het bijwerken van je hoofdthema. Maak altijd een back-up voordat je aanpassingen aan je code aanbrengt.
  4. Plugin-gebaseerde oplossingen: Als je niet bekend bent met coderen, kun je overwegen om een WooCommerce-plugin te gebruiken die specifiek is ontworpen voor het aanpassen van de productpagina-indeling. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die dit soort aanpassingen eenvoudiger maken, zelfs voor gebruikers zonder technische achtergrond.

Conclusie

Het verplaatsen van de categorie-omschrijving naar de onderkant van de productpagina in WooCommerce kan de gebruiksvriendelijkheid van je webshop verbeteren en conversies verhogen. Hoewel dit enige technische aanpassingen kan vereisen, zijn er verschillende benaderingen om dit te bereiken, afhankelijk van je thema en technische vaardigheden. Het is de moeite waard om deze wijziging te overwegen als je je online winkel wilt optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.