Problemen met het verzenden van Contact Form 7-formulieren oplossen

Contact Form 7 is een populaire WordPress-plugin waarmee je eenvoudig formulieren op je website kunt maken en beheren. Het is een krachtige tool, maar soms kunnen er problemen optreden bij het verzenden van formulieren. Een veelvoorkomend probleem is dat de formulieren niet worden verzonden, wat frustrerend kan zijn voor zowel websitebeheerders als gebruikers. In dit artikel bespreken we een veelvoorkomende oorzaak van dit probleem en hoe je het kunt oplossen.

Stap 1: vernieuw de ReCaptcha-sleutels bij Google

Een van de belangrijkste oorzaken van het niet kunnen verzenden van Contact Form 7-formulieren is een verlopen of onjuist geconfigureerde ReCaptcha-sleutel. ReCaptcha is een beveiligingsmaatregel die ervoor zorgt dat je formulieren beschermd zijn tegen spam. Als de ReCaptcha-sleutels niet correct zijn ingesteld, kan het formulier niet worden verzonden.

Om dit probleem op te lossen, volg je deze stappen:

  1. Ga naar de ReCaptcha-website van Google: https://www.google.com/recaptcha
  2. Log in op je Google-account of maak er een als je er nog geen hebt.
  3. Klik op de knop “Admin Console” om een nieuw site-eigendom toe te voegen. Selecteer “reCAPTCHA v2” als het type.
  4. Vul de vereiste informatie in, zoals de domeinnaam van je website.
  5. Na het registreren van je site, ontvang je twee sleutels: een site-sleutel en een geheime sleutel. Kopieer deze sleutels.

Stap 2: de ReCaptcha-sleutels in Contact Form 7 bijwerken

Nu je de nieuwe ReCaptcha-sleutels hebt, is het tijd om ze bij te werken in je Contact Form 7-configuratie. Volg deze stappen:

  1. Ga naar je WordPress dashboard.
  2. Klik op “Contact” in het linker menu en selecteer het formulier waarin je de ReCaptcha-sleutels wilt bijwerken.
  3. Klik op het tabblad “ReCaptcha” in het formulierbewerkingsvenster.
  4. Plak de site-sleutel en geheime sleutel die je in stap 1 hebt gekopieerd in de juiste velden.
  5. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.

Stap 3: Test je formulier opnieuw

Nu je de ReCaptcha-sleutels hebt bijgewerkt, is het tijd om je Contact Form 7-formulier opnieuw te testen. Ga naar de pagina waar het formulier is ingesloten en vul het in. Als alles correct is geconfigureerd, zou je formulier nu zonder problemen moeten worden verzonden.

Als je problemen blijft ondervinden, zorg er dan voor dat je alle andere instellingen in Contact Form 7 hebt gecontroleerd, zoals e-mailinstellingen en formuliersjablonen. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je overwegen om contact op te nemen met de ondersteuning van Contact Form 7 of een ervaren WordPress agency voor verdere assistentie.

Het oplossen van problemen met het verzenden van Contact Form 7-formulieren kan soms ingewikkeld zijn, maar het bijwerken van je ReCaptcha-sleutels is vaak een goede eerste stap om dit veelvoorkomende probleem op te lossen. Volg deze stappen zorgvuldig en hopelijk kun je snel weer probleemloos formulieren op je website ontvangen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.