Als je een WordPress website hebt dan heb je een aantal zaken nodig om deze zichtbaar te maken voor het grote publiek. Dit zijn in ieder geval:

  1. Een hosting pakket op een server bij een hosting provider;
  2. Een domeinnaam.

Het hostingpakket moet gekoppeld zijn via DNS aan de domeinnaam. Je hoeft de domeinnaam niet te registreren bij dezelfde provider waar je ook je hostingpakket afneemt. Als voorbeeld, veel van onze klanten nemen een hostingpakket van ons af bij Kinsta en hebben hun domeinnaam in eigen beheer bij een andere provider. Via de DNS instellingen van het A-record kunnen wij hun domeinnaam laten verwijzen naar onze servers.

Als je wilt weten of een .nl domeinnaam nog vrij is dan kun je dit o.a. controleren bij de SIDN. Mocht een domeinnaam niet meer vrij zijn dan kun je hier vaak ook zien wie de registrant is.

Domeinnaam registreren

Wat heb je nodig om een domeinnaam te registreren? Dit is afhankelijk van de domeinnaam extensie die je kiest. In principe zijn er honderden providers beschikbaar waar je een domein kunt registeren. Wij registreren onze domeinen bij Xynta of Transip.

Domeinnaam kosten

Gemiddeld betaal je voor een .nl domeinnaam ongeveer tien euro per jaar. Een .shop domein bijvoorbeeld kan wel vijfentwintig euro per jaar kosten. Per domein extensie verschilt dit dus. Let hierop wat je nodig hebt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.