Wat zijn A-records?

A-records (Address records) zijn een fundamenteel type DNS (Domain Name System) record dat wordt gebruikt om domeinnamen te koppelen aan IP-adressen. Dit type record wijst een domeinnaam toe aan het fysieke IP-adres van een server waarop de website gehost wordt.

Waarvoor worden A-records gebruikt?

A-records zijn de basis voor het functioneren van het internet. Zonder deze records zouden browsers niet in staat zijn om websites te vinden omdat ze afhankelijk zijn van de vertaling van domeinnamen naar IP-adressen.

Wanneer je een website-adres in een browser invoert, zoekt het DNS-systeem eerst het A-record op om te bepalen welk IP-adres geassocieerd is met de naam van de website.

A-records DNS

A-records instellen

Het instellen van een A-record is een eenvoudig proces dat uit de volgende stappen bestaat:

  1. Login op je DNS beheerpaneel: Log in op het beheerpaneel waar je DNS-instellingen voor je domein beheert, vaak is dit bij je hostingprovider of een gespecialiseerde DNS-provider. Vaak zal dit een cPanel, Plesk of DirectAdmin omgeving zijn.
  2. Navigeer naar DNS-instellingen: Vind het gedeelte van je beheerpaneel waar je DNS-instellingen zoals TxT-records, CNAME-records, en MX-records kunt beheren.
  3. Voeg een nieuw A-record toe: Selecteer de optie om een nieuw A-record toe te voegen. Je zal velden zien om de naam van het record (vaak het subdomein) en het IP-adres in te vullen.
  4. Voer het IP-adres in: Vul het IP-adres van de server in waarop je website gehost wordt. Dit zorgt ervoor dat alle verzoeken naar jouw domein naar dit adres worden geleid.
  5. Configureer TTL-waarden: Stel de TTL (Time To Live) waarde in, die bepaalt hoe lang dit record wordt gecacht door resolvers voordat het opnieuw wordt opgevraagd.
  6. Sla de wijzigingen op: Bewaar je nieuwe A-record. Houd er rekening mee dat het wijzigen van DNS-records enige tijd kan duren om volledig te propageren, afhankelijk van de ingestelde TTL.

Door A-records correct in te stellen, zorg je ervoor dat jouw domein verbonden is met de juiste server, wat cruciaal is voor het online brengen en houden van je website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.